Асоціація з Україною: Голландія хоче поширити свої

Асоціація з Україною: Голландія хоче поширити свої "заперечення" на всі країни ЄС

Укрінформ
Нідерланди у своїх пропозиціях відносно умов завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС наполягають, щоб ці "заперечення" мали юридичну силу для усіх країн Євросоюзу, які вже давно ратифікували міжнародно-правовий документ.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у дипломатичних колах ЄС.

"Нідерланди хочуть юридичних зобов’язань у контексті додатку до Угоди, що є юридично зобов’язуючими для усіх країн-членів Євросоюзу. Без такої умови не буде завершення Асоціації з боку голландської сторони", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас дипломат наголосив, що такі умови для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС – є проблемою самих Нідерландів, де Кремль спровокував зловживання принципом прямої народної демократії через референдум 6 квітня.

"У всіх немає занепокоєнь із цих вигаданих причин. Чому ми повинні підписуватися під цим?" - зазначив дипломат із дружньої до України держави.

Як повідомляв Укрінформ, у Європейському Союзі поки що продовжуються дискусії відносно пропозицій Нідерландів, на умовах яких країна може завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нідерланди пропонують ухвалити окрему декларацію до Угоди про асоціацію. Така ситуація була штучно спровокована Росією через агентів впливу у Нідерландах, які ініціювали референдум про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, котра вже була підписана нідерландським урядом та схвалена парламентом.

Під час референдуму проросійські місцеві маргінали виступили із занепокоєннями проти таких чотирьох позицій: Угода нібито затверджує членство України в ЄС; зобов’язує надавати Києву військову допомогу; зобов’язує надавати Україні фінансову допомогу із бюджету ЄС; дозволяє вихід українським громадянам на ринок праці Співтовариства.

Слід наголосити, що жодного із цих "занепокоєнь" Угода про асоціацію Україна-ЄС не передбачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-