Євродепутати просять Нідерланди ратифікувати асоціацію з Україною без обмежень

Євродепутати просять Нідерланди ратифікувати асоціацію з Україною без обмежень

Заява
Укрінформ
Група депутатів Європарламенту закликала Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС без додаткових обмежень.

Про це йдеться в заяві групи депутатів ЄП, переданій кореспондентові Укрінформу у ФРН прес-службою глави фракції "зелених" в Європарламенті, депутата від Німеччини Ребеки Хармс.

"Було б серйозною помилкою сигналізувати знову українському народу, що ЄС хоче тримати його на відстані", - зазначається в заяві. 

Його підписанти нагадують, що на Євромайдані тисячі людей стояли саме за європейське майбутнє своєї країни. "І відтоді українська влада довела своє прагнення бути надійним партнером для ЄС", - вважають депутати, підкреслюючи, що тепер Європейський Союз повинен нести свою відповідальність перед країною. 

"Замість висловлення недовіри і образи ми повинні підкреслити нашу готовність співпрацювати з українцями за демократію, стабільність і верховенство закону", - підкреслюється в заяві. Вимоги, висунені прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, на їх думку, дають "сигнал роз'єднання замість надійної співпраці".

Запропонована Нідерландами процедура прийняття декларації, що юридично зобов'язує, підриває договір ЄС з Україною і в цілому відносини між ними. Це несе в собі ризик розчарувати, в першу чергу, громадянське суспільство України, що намагається зміцнити демократію і верховенство закону в країні, і може посилити вплив Кремля, вважають євродепутати.

Тоді як, щоб ставити нові перешкоди на шляху, ЄС повинен сприяти його взаємодії з Україною і чітко пояснити громадянам Європи, чому це в інтересах самого Європейського Союзу, йдеться в заяві. 

"Ми віримо в те, що будь-які потенційні політичні і правові рішення жодним чином не повинні містити будь-яких  додаткових обмежень для співпраці з європейською Україною", - підкреслюється в документі.

Пропозиція прем'єра Нідерландів Раді ЄС обговорити цього тижня чіткі межі подальших взаємовідносин між Україною і Євросоюзом ці депутати вважають "дуже проблематичним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-