Уряд Гройсмана втримається у 2017-му, але можливі ротації - експерти

Уряд Гройсмана втримається у 2017-му, але можливі ротації - експерти

Укрінформ
Кабінет міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом має перспективи працювати весь наступний рік, про що свідчать результати експертного опитування, зроблені аналітичним відділом «Агентства медіастратегій» в грудні цього року.

На цьому наголосив під час презентації опитування керівник аналітичного відділу «Агентства медіастратегій» Євген Булавка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Абсолютна більшість експертів (74%) впевнена в тому, що цей уряд втримає свої позиції навіть після того, коли закінчиться його імунітет у квітні,  рік його роботи в цьому складі. Деякі експерти зазначали, що при цьому можливі ротації в складі Кабміну. Багато чого залежатиме від того, як Україна перейде зиму. Експерти вважають, що позиції цього уряду досить стійкі», - сказав Булавка.

Він зазначив: 80% опитаних експертів вважають, що призначення цього уряду сприяло відносній стабілізації ситуації в країні. Також, на думку експертів, серед різких кроків цього уряду найбільше громадянам України запам'ятаються підвищення вдвічі заробітної плати (31%), одномоментне встановлення ринкової ціни на газ і запуск масштабного ремонту доріг (12%).

«Щодо співпраці уряду та парламенту, то 50% експертів вважають, що така співпраця має місце лише частково - в розрізі прийняття найбільш нагальних законів», - зазначив Булавка.

Він поінформував про те, що, на думку експертів, у даному випадку слабкою ланкою є якраз не уряд, а Верховна Рада, оскільки покращилася робота з боку Кабміну над законопроектами, на рівні комітетів, але Верховна Рада залишається непередбачуваною.

Щодо ризиків і викликів, з якими уряд може стикатися наступного року, то, за словами Булавки, експерти вважають, що на першому місці є посилення активності популістів (23%), зменшення підтримки України з боку міжнародної спільноти (13%) та соціальні протести на грунті підвищення комунальних тарифів (12%). Пріоритетами для уряду наступного року мають бути, насамперед, економічні реформи, антикорупційна боротьба - запуск антикорупційних органів та е-декларування і реформа охорони здоров'я. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-