У Кремлі розповіли про переговори з Савченко у Мінську

У Кремлі розповіли про переговори з Савченко у Мінську

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував участь представників РФ у переговорах народного депутата України Надії Савченко з ватажками «ДНР» і «ЛНР», заявивши, що «Росія готова до діалогу», і «діалог між Києвом і представниками Донбасу безальтернативний».

Про це повідомляє РІА Новости

«Подібні контакти не можуть носити якогось міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу, хоч би ким він був. І російська сторона завжди вказувала на безальтернативність поступового налагодження в тому або іншому форматі діалогу між Києвом і представниками Донбасу», - заявив Пєсков.

Відповідаючи на запитання про те, чи може участь Савченко привести до конкретних результатів, він зазначив, що «це залежатиме від того, наскільки президент і уряд України надають значення подібним контактам і наскільки вони можуть використовувати ці контакти для отримання інформації з перших рук». 

Прес-секретар російського президента не уточнив, хто вів переговори з російської сторони.

Як повідомлялося, напередодні Надія Савченко підтвердила зустріч з ватажками «ЛНР» і «ДНР» в Мінську заради, за її словами, «посилення Мінського формату». 

Водночас прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер уточнила, що Савченко і ватажки бойовиків не брали участі в роботі Тристоронньої групи в Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-