Майже 2000 претендентів у Верховний суд перевірять на поліграфі – Порошенко

Майже 2000 претендентів у Верховний суд перевірять на поліграфі – Порошенко

Укрінформ
Майже 2 тис. претендентів на зайняття посад суддів реформованого Верховного суду України пройдуть поглиблену перевірку, у тому числі, на поліграфі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час українсько-литовського бізнес-форуму у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день оголошений перший конкурс на зайняття нових посад членів Верховного суду, який буде мати касаційну інстанцію вже у наступному році. І туди вже записано майже 2000 бажаючих, які  пройдуть сувору перевірку, починаючи від "детектора брехні" і завершуючи електронними деклараціями", - заявив він.

Президент наголосив, що суспільство має знати майновий стан кожного чиновника.

"Дуже важливо, що ми провели реформу державної служби. І на сьогоднішній день кожне призначення у державній службі відбувається виключно за конкурсом. Дуже важливо і те, що ми провели реформу системи державних закупівель", - додав Порошенко.

Крім того, глава держав вказав на важливість дерегуляційної реформи: "Вона лише розпочата, але лише під час цієї реформи скасовано 368 регулятивних актів, частина з яких ведуть свою історія 1925 року, значна частина – повоєнні. Просто скасовані, ці папери, ці дозволи просто нікому не потрібні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-