Президенти України та Литви засудили окупацію Криму та агресію РФ на Донбасі

Президенти України та Литви засудили окупацію Криму та агресію РФ на Донбасі

Заява
Укрінформ
Україна та Литва рішуче засуджують тимчасову окупацію АР Крим та міста Севастополь Російською Федерацією та її агресію на Донбасі.

Про це йдеться у Спільній заяві Президента України Петра Порошенка та Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайтє з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома державами, опублікованій на сайті Глави держави

"Наші держави рішуче засуджують тимчасову окупацію частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – Російською Федерацією та її агресію на Донбасі. Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжити активні політичні, дипломатичні та інші зусилля для відновлення територіальної цілісності України у її міжнародно-визнаних кордонах в інтересах стабільності та безпеки всієї Європи", - йдеться у документі.

Поруч з цим, Україна та Литовська Республіка заявили про рішучу налаштованість "надалі зміцнювати їх стратегічне партнерство на засадах взаємної довіри та поваги, відкритості та всебічного співробітництва на благо народів обох держав".

У заяві зазначається, що 25 років минуло від тієї історичної дати, коли незалежні та суверенні Україна і Литовська Республіка встановили дипломатичні відносини, відкривши новий етап у співпраці між нашими дружніми народами, які мають спільні глибокі історичні корені та успішно використали можливості і пройшли випробовування різних часів.

"Чверть століття міждержавних відносин, яка минула з часу відкриття дипломатичних представництв у м. Київ у 1992 році та у м. Вільнюс у 1993 році, була насичена не лише традиційними елементами міждержавного спілкування – проведенням численних візитів різних рівнів, розширенням двосторонньої договірно-правової бази співробітництва – але також і започаткуванням нових форм та інструментів економічної співпраці, посиленням зв’язків між регіонами, розвитком контактів між містами-побратимами, активною взаємодією у сферах культури і мистецтва, освіти і науки, охорони здоров’я і спорту", - йдеться у документі.

Підкреслюється, що особливий внесок у зміцнення українсько-литовських відносин був зроблений українцями, які проживають у Литві, та литовцями, які мешкають в Україні.

"Відносини між Україною та Литовською Республікою офіційно набули рівня стратегічного партнерства. Наші держави демонструють стабільно високу динаміку політичного діалогу, ефективну практичну співпрацю у політичній, економічній, науковій, технічній, культурній та гуманітарній сферах, активну співпрацю у питаннях імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та реалізації курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію", - наголосили Президенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-