Штайнмайєр в ОБСЄ закликав не забувати про Крим

Штайнмайєр в ОБСЄ закликав не забувати про Крим

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає неприйнятним продовження насильства на Донбасі.

Про це він заявив, відкриваючи 23-е засідання ради керівників МЗС країн Організації з безпеки та співробітництва в Гамбурзі уранці в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Угоди про припинення вогню постійно порушуються. Те, що відбувається на сході Україні, я вважаю неприйнятним", - сказав голова ОБСЄ.

Він наголосив, що Мінськими угодами був запропонований шлях мирного розв’язання конфлікту, але для їх реалізації необхідні зусилля двох сторін. Зараз процес іде "занадто повільно". Перемир'я неможливе без політичної волі, заявив керівник німецького МЗС.

Штайнмайєр висловив вдячність спостерігачам ОБСЄ. Він запевнив, що спостерігачі готові продовжувати моніторити процес відведення озброєнь, в першу чергу важких, від лінії зіткнення. "Але наша місія має бути добре укомплектована і мати достатні технічні засоби для цього", - наголосив Штайнмаєр і закликав країни-учасниці враховувати це при голосуванні наступного бюджету організації і "працювати кооперативно" в цьому питанні.

Міністр закордонних справ ФРН також заявив, що "говорячи про Україну, не можна забувати про Крим", куди ОБСЄ не має доступу досі.

У зустрічі в Гамбурзі 8-9 грудня беруть участь більш як 40 міністрів і представники 57 країн-членів, а також 11 міжнародних організацій. Українську делегацію очолює Павло Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-