Климпуш-Цинцадзе: Новий Конгрес США збереже двопартійну підтримку України

Климпуш-Цинцадзе: Новий Конгрес США збереже двопартійну підтримку України

Укрінформ
Американський конгрес, обидві палати якого обновилися після виборів цього року, зберігатиме тверду двопартійну підтримку України й надалі.

Таке переконання висловила в ексклюзивному коментарі Укрінформу віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"У мене немає підстав вважати, що може відбутися зміна потужної двопартійної підтримки України, яку ми впродовж 2,5 років отримували від Сполучених Штатів у Конгресі", - зазначила вона.

Враховуючи результати вже проведених зустрічей у Вашингтоні з американськими законодавцями, український урядовець висловила впевненість, що "підтримка України залишається надзвичайно важливою темою і для тих обранців, які були представлені в Конгресі, і для тих, хто був обраний недавно".

"Зустрічі, які ми провели, свідчать про глибоку обізнаність і сенаторів, і конгресменів у тому, які загрозу несе собою агресія Росії проти України. Вони прекрасно усвідомлюють, що йдеться не про напад на окрему країну, і що вплив цієї агресії не обмежується виключно Україною, а має безпосередній вплив на Європу і світ", - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Політик підкреслила, що йдеться про порушення міжнародних принципів територіальної цілісності, суверенітету й незалежності країни, яка свого часу віддала третій за потужністю ядерний арсенал у світі. "Тож це може мати також величезні наслідки для системи нерозповсюдження ядерної зброї у світі як такої", - акцентувала віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Іванна Климпуш-Цинцадзе перебуває з візитом у Сполучених Штатах з метою "продовження активних контактів" з Вашингтоном та забезпечення дії вже запущених двосторонніх механізмів за нової адміністрації Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-