Україна може й без Росії забезпечити стратегічні авіаперевезення НАТО – Клімкін

Україна може й без Росії забезпечити стратегічні авіаперевезення НАТО – Клімкін

Укрінформ
Україна в умовах припинення практичного співробітництва з Росією спроможна самостійно, без участі російської сторони, забезпечити виконання програми із стратегічних авіаційних перевезень (SALIS) в інтересах НАТО.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання Комісії Україна-НАТО у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Через російську агресію, і це наша політична і моральна позиція, ми не можемо допомагати Росії технічно. Ми упевнені, що наших можливостей достатньо, щоб забезпечити основні потреби НАТО", - сказав глава МЗС України.

Він повідомив, що питання участі української компанії у програмі НАТО SALIS також обговорювалося міністрами закордонних справ союзників.

"Усі наші союзники дуже позитивно дивляться на можливість використання саме українського авіаційного компоненту", - наголосив Клімкін.

Як відомо, програмою SALIS опікується NATO Support and Procurement Agency в інтересах 14 країн-членів НАТО та ЄС. Головним підрядником в рамках проекту є компанія Ruslan SALIS GmbH (ФРН), створена державною компанією "Авіалінії Антонова" (Україна) та російською компанією "Волга-Днепр".

Термін дії трирічного контракту, підписаного Україною та Росією в рамках програми SALIS, спливає у грудні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-