Сенат може затвердити $350 млн на військову допомогу для України вже цього тижня

Сенат може затвердити $350 млн на військову допомогу для України вже цього тижня

Укрінформ
Військова допомога Україні в розмірі $350 млн, передбачена в бюджеті Пентагону на 2017 фінансовий рік, може бути остаточно затверджена Сенатом США до кінця цього тижня.

Про це поінформувала в ексклюзивному коментарі Укрінформу віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Як ви знаєте, вже є рішення Палати представників США про виділення Україні наступного року $350 млн допомоги у сфері безпеки. Після моїх зустрічей у Сенаті є всі підстави сподіватися, що воно буде затверджене сенаторами, думаю, вже цього тижня", - зауважила український урядовець, яка зараз перебуває з візитом у Вашингтоні.

У цьому зв'язку вона зазначила, що в Сполучених Штатах уже прийняті рішення щодо продовження підготовки українських військових.

"Це речі, які для нас є надзвичайно важливими, і ми бачимо, які результати вони дають на цей час", - наголосила віце-прем'єр.

За її словами, суттєвим фактором є також те, що цей процес це не є "рухом в один бік".

"Ми чуємо від партнерів, що наші воїни, які пройшли АТО, діляться своїми знаннями з тими, хто їх готує, й передають цінний практичний досвід нашим партнерам за кордоном. Це стосується не тільки США, але й Канади, Литви, інших країн, які надають нам військову підтримку", - розповіла Климпуш-Цинцадзе.

При цьому вона звернула увагу, що сума в бюджеті Пентагону не обмежує можливу додаткову підтримку з боку Сполучених Штатів, адже існують також механізми в Державному департаменті та в інших урядових програмах, по яких Україна може отримати фінансову, експертну допомогу, а також підтримку у вигляді обладнання, тренінгів та навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-