Карпунцов про підозру Януковичу: ГПУ зробила все можливе

Карпунцов про підозру Януковичу: ГПУ зробила все можливе

Укрінформ
Генеральна прокуратура України використала всі наявні можливості для оголошення підозри екс-президенту Вікторові Януковичу у справі про державну зраду.

Таку думку у коментарі Укрінформу висловив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Валерій Карпунцов.

"З огляду на ті можливості, які у нас існували, було зроблено максимально можливе. Це моя думка, яку я вважаю і правовою, і політично правильною. Стосовно процесуальних дій, які були зроблені: в судовому процесі була встановлена особа Януковича і так само процесуальний статус було підтверджено прокурором і адвокатом. У перерві було оголошено про підозру і оголошено про її надіслання і повторно вручено адвокатам процесуальними прокурорами", - сказав він.

На думку депутата, сукупність усіх цих дій є достатньою для суду, що, у свою чергу, надасть свою оцінку тому, наскільки юридично коректно чи некоректно було зроблено оголошення про підозру.

Карпунцов також висловив сподівання, що процедуру заочного засудження Віктора Януковича буде завершено протягом року.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 28 листопада, Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському райсуді усно оголосив Віктору Януковичу повідомлення про підозру у державній зраді. Генпрокурор заявив, що повідомлення про це також було направлене до Росії.

Генеральна прокуратура викликала колишнього президента Віктора Януковича як підозрюваного у справі про державну зраду на допит 5 грудня.

Януковича звинувачують у держзраді, зокрема в тому, що він звернувся до президента РФ Путіна з письмовим проханням ввести ЗС РФ на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-