Україна потрібна Заходу не менше, ніж Захід Україні - Філіп Карбер

Україна потрібна Заходу не менше, ніж Захід Україні - Філіп Карбер

Укрінформ
В Австралійському національному університеті (Канберра) та Центрі українських досліджень Університету Монаша (Мельбурн) відбулися публічні лекції провідного американського експерта про українсько-російський конфлікт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна потрібна Заходу не менше, ніж Захід Україні», - наголосив під час свого виступу президент фундації «Потомак» (Вашингтон), професор Джорджтаунського університету, провідний експерт з питань національної і міжнародної безпеки доктор Філіп Карбер.

Упродовж 2014-2016 рр. він багаторазово перебував у місцях військових зіткнень на сході України, спостерігаючи за ситуацією у зоні бойових дій.

Нині прибув до Австралії на запрошення Міністерства оборони країни, як військовий експерт та безпосередній очевидець українсько-російського конфлікту, для ознайомлення австралійського військового відомства з сучасним станом української армії та військово-політичної ситуації в Україні. Експерт наголосив, що військова агресія з боку РФ щодо України триває і потребує належної відповіді світового співтовариства.

За його словами, РФ накопичила на кордоні з Україною велику кількість озброєння, яке може в подальшому застосовуватися як для дестабілізації ситуації, так і для повномасштабного конфлікту чи погрози іншим країнам Європи.

Окрім вийськового вторгнення, Росія веде приховану гібридну війну проти України (на рівні пропаганди, підтримки радикальних рухів, мобілізації своїх союзників в інших країнах, постачання зброї сепаратистам).

«Чи не кожна ескалація насильства на сході України відбувалася після прибуття чергового «гуманітарного конвою», - каже експерт. – Нарешті, через два роки війни, для світу стала очевидною загроза з боку РФ… Тому важливо відмовитися від практики тиску на жертву (Україну) і посилити тиск на агресора (РФ)».

Головним здобутком України у протистоянні з Росією Філіп Карбер вважає побудову міцної боєздатної армії.

«Українська армія – це новий зразок збройних сил із безпрецедентною бойовою підготовкою та новим поколінням командирів, на які можна покластися і які можуть стати основою сил НАТО», - зазначив Карбер.

Виступи професора Карбера в Австралії мали неабиякий резонанс і дозволили черговий раз привернути увагу Австралії до глобальних питань безпеки, зокрема ситуації в Україні.

Сьогодні експерт виступить в аналітичному центрі Українська демократична ініціатива Сіднейського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-