Коломойський очолив «партійний суд» УКРОПу

Коломойський очолив «партійний суд» УКРОПу

Укрінформ
Колишній губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський офіційно увійшов до складу політичної партії УКРОП та очолив Комісію партійного контролю.

Про це у Facebook написала речник партії Євгенія Кравчук.

«Екс-очільник Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський став членом партії УКРОП - він перебуває на партійному обліку однієї з районних організацій міста Київ. Делегати XI з'їзду УКРОПу, що зараз проходить у столиці, обрали Ігоря Коломойського головою Комісії партійного контролю («партійного суду»)», - зазначила вона.

За словами речника, Комісія, яку очолив Коломойський, є постійним контрольно-ревізійним органом, що контролює та перевіряє дотримання вимог статуту, програмних документів, партійної дисципліни та етики членами партії, її статутними органами та керівництвом.

Крім того, Кравчук зауважила, що Комісія розробляє проект Кодексу партійної етики, розглядає внутрішньопартійні спори, ухвалює рішення про усунення порушень у діяльності статутних органів партії та їхнього керівництва і керівництва партії, скасовує рішення керівних виконавчих органів партії (президії партії, рад первинних, місцевих, обласних організацій) та її керівних осіб у разі порушення ними статуту, програми партії чи законодавства.

Також Комісія на чолі з Коломойським має право поновлювати в партії осіб, членство яких було неправомірно припинене.

Водночас речниця УКРОПу додала, що до складу Комісії також увійшли письменник Василь Шкляр, народні депутати Віктор Шевченко, Віталій Купрій, Ірина Констанкевич та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-