Гройсман зустрівся зі спікером Кнесету Ізраїлю

Гройсман зустрівся зі спікером Кнесету Ізраїлю

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у середу провів зустріч зі спікером Кнесету Держави Ізраїль Юлієм Едельштейном. Сторони обговорили напрямки поглиблення співробітництва держав, зокрема в торговельно-економічній, інвестиційній та технологічній сферах.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Ми зацікавлені у тому, щоб ізраїльський бізнес мав своє представництво в Україні. Ми готові до максимальної координації і взаємодії. Багато сфер в Україні можуть бути цікаві для ізраїльських досягнень, технологій", - зазначив Гройсман.

На зустрічі також були обговорені питання співробітництва в культурній та оборонній сферах.

"Я би хотів, щоб ми використали максимально наші можливості для розвитку нашого двостороннього співробітництва", - наголосив Прем’єр.

Голова уряду висловив сподівання, що до кінця наступного року буде завершена підготовка і відбудеться підписання Договору про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, що відкриє можливості для збільшення товарообороту між двома державами.

Гройсман зауважив, що ратифікував міжурядову угоду про тимчасове працевлаштування, що була згодом підтримана парламентом та підписана Президентом.

Крім того на зустрічі торкнулися питання можливостей визнання у Кнесеті Голодомору актом геноциду українського народу.

"Це не стосується будь-якої іншої держави, це стосується України і українців. Це була створена трагедія, яка забрала життя ні в чому не винних людей", - підкреслив важливість такого рішення для України  Прем'єр.

Гройсман також зазначив, що уряд буде максимально сприяти створенню масштабного музею - меморіалу до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Фото: Анастасія Сироткіна, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-