Медичну реформу час починати на місцях - Прем'єр

Медичну реформу час починати на місцях - Прем'єр

Укрінформ
У процес медичної реформи потрібно включати місцеві громади та органи місцевого самоврядування.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спільно з комітетом (комітетом ВР з питань охорони здоров'я - ред.), з нашими міжнародними партнерами це знаходження спільного рішення, яке дасть нам змогу розпочати глобальну реформу. Уряд України абсолютно готовий. Більш того, ми вважаємо, що в цей процес нам потрібно включити і місцеві органи влади, як об'єднані територіальні громади, міські, районні адміністрації і обласні. Це має бути наша спільна реформа", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що стан системи охорони здоров'я потребує змін у фінансуванні задля раціонального та ефективного використання коштів, які виділяються на медичну сферу. Це і впровадження принципу оплати медичних послуг, на відміну від фінансування утримання приміщень медзакладів, і впровадженння системи медичного страхування, організація доступної медичної допомоги.

Гройсман наголосив, що уряд вже зробив суттєві кроки у напрямку вирішення питань охорони здоров'я громадян. Зокрема, це введення системи реімбурсації ліків для серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми, введення референтного ціноутворення, що повинно призвести до зниження цін на ліки в Україні, збільшення в бюджеті на 2017 рік видатків на закупівлі ліків по державним програмам лікування, в тому числі онкологічних захворювань та продовження державних закупівель через міжнародні організації.

Також Голова уряду висловив сподівання, що народні депутати підтримають збільшення зарплат освітян та лікарів у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-