Аваков оголосив відкритий конкурс на посаду голови Нацполіції

Аваков оголосив відкритий конкурс на посаду голови Нацполіції

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив про початок проведення консультативного конкурсу на посаду голови Національної поліції України.

Про це у четвер він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Призначення на посаду керівника Національної поліції України згідно з законодавством не передбачає проведення конкурсу. Однак, з огляду на той факт, що до людини, яка обійме посаду голови Національної поліції України, має бути беззастережна довіра як українського суспільства, так і міжнародного політикуму, я прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на заміщення цієї посади", - написав він.

Аваков зазначив, що з метою уникнення політичних спекуляцій і проведення чесного і відкритого відбору кандидата на посаду керівника Нацполіції з його ініціативи була створена Консультативна комісія Міністра, до якої буде запрошено фахових експертів з міжнародного корпусу наших стратегічних партнерів – США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) та авторитетних експертів від української громадськості.

Міністр підкреслив, що станом на сьогодні діють спрощені критерії відбору кандидатів на цю посаду, але з 1 січня 2017 року вони суттєво змінюються та стають більш вимогливими. Очільник МВС також нагадав, що у частині 5 статті 21 закону прямо вказані критерії, яким повинен відповідати головний поліцейський України:

1) відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію; 2) має вищу повну юридичну освіту; 3) має стаж роботи в галузі права не менш як сім років; 4) має досвід роботи на керівних посадах не менш як п’ять років.

"Відбір буде здійснюватися Комісією на підставі результатів кваліфікаційних іспитів та співбесіди. Після фінальної співбесіди Консультативна комісія рекомендуватиме мені кандидатів, які найбільш гідні обійняти посаду Голови національної поліції за своїми професійними, діловими та людськими якостями. Після цього найкращий з відібраних кандидатів буде запропонований мною на розгляд Кабміну", - наголосив Аваков і пообіцяв, що умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-