Нове дослідження показує відсутність стандартизації у забезпеченні стійкого розвитку

Нове дослідження показує відсутність стандартизації у забезпеченні стійкого розвитку

Укрінформ

Глобальне порівняльне дослідження IFAC, AICPA & CIMA висвічує значні відмінності між юрисдикціями.

Глобальна практика звітності з питань стійкого розвитку і забезпечення достовірності інформації, включаючи поширеність гарантій, рівень гарантій, а також використовувані стандарти і практики, істотно варіюється залежно від юрисдикції, відповідно до нового дослідження Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC) і AICPA & CIMA (об”єднані в Асоціацію міжнародних Сертифікованих Професійних Бухгалтерів).

Нове дослідження є новаторським оглядом, що дає всеосяжну глобальну картину нинішнього стану звітності з питань стійкості і пов'язаних з нею гарантій. Крім того, в дослідженні цей аналіз проводиться з використанням даних про те, як і де видається інформація, що стосується стійкості, і як це співвідноситься з практикою забезпечення стійкості.

У міру просування до глобальної системи звітності, пов'язаної із стійкістю, інвестори, регулюючі і директивні органи звертають свою увагу на важливу роль гарантій в заохоченні високоякісної звітності. В умовах зростаючої важливості інформації про стійкість і її використання низькоякісні гарантії є виникаючим ризиком для захисту інвесторів і фінансової стабільності.

"Світовій спільноті необхідно розглянути безліч складних питань - чи слід вимагати інформації про стійкість? Якщо так, то чи повинні такі гарантії вимагатися і ким? З цими новими даними в руках, IFAC ініціює обгрунтовані на фактах наради з нашими організаціями-членами і іншими глобальними зацікавленими сторонами, щоб просунути глобальні дебати і допомогти намітити шлях вперед в громадських інтересах", - сказав генеральний директор IFAC Кевін Денсі. "Ми будемо і надалі зберігати рух у цьому напрямку у міру розвитку ситуації із звітністю і гарантіями".

"Компанії, що публікують інформацію з питань стійкості, яка має бути підтверджена професійними бухгалтерами, мають можливість привнести довіру і надійність до своєї інформації з питань стійкості. Залучення ліцензованого професійного бухгалтера, що має необхідні професійні навички, кваліфікацію, досвід і дотримання вимог незалежності, етики і контролю, може привести до дійсно значимих гарантій і прозорості," - сказала Сьюзан С. Коффи, CPA, CGMA, Виконавчий Директор з питань державного обліку в Асоціації Міжнародних Сертифікованих Професійних Бухгалтерів. "Нині лише близько половини компаній, розглянутих в згаданому дослідженні, публікують інформацію про стійкість, яка підлягає будь-яким гарантіям".

З повним текстом дослідження можна ознайомитися на веб-сайті IFAC. З детальнішою інформацією про ресурси AICPA & CIMA в області стійкого розвитку для бухгалтерів можна ознайомитися на веб-сайті:

Ресурси державного обліку

Ресурси управлінського обліку

Про дослідження

IFAC та AICPA-CIMA налагодили партнерські відносини із Службою аналізу аудиту в цілях забезпечення розуміння практики звітності і гарантій в екологічній, соціальній і управлінській (ЕСУ) областях на глобальній основі шляхом збору доповідей, що містять інформацію по ЕСУ, в 22 юрисдикціях. У кожній з найбільших шести країн було розглянуто 100 компаній, а в інших 16 країнах - 50 компаній. У дослідженні наводиться повна методологія.

Про IFAC (Міжнародна Федерація Бухгалтерів)

IFAC є глобальною організацією бухгалтерів, прихильних служінню громадським інтересам шляхом зміцнення цієї професії і сприяння розвитку сильної міжнародної економіки. До складу IFAC входять 180 членів і асоційовані члени з 135 країн і юрисдикцій, що представляють більше 3 мільйонів бухгалтерів в області публічної практики, освіти, державної служби, промисловості і торгівлі.

Про Асоціацію міжнародних дипломованих професійних бухгалтерів та AICPA-CIMA

Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів® (Асоціація), що представляє AICPA® та CIMA®, просуває світову бухгалтерську і фінансову професію від імені 696 000 членів AICPA і CIMA, студентів і фахівців в 192 країнах. Разом ми є світовим лідером в питаннях державного і управлінського обліку за допомогою пропаганди, підтримки ліцензії CPA, призначення CGMA і спеціалізованих сертифікатів, професійної освіти та інтелектуального лідерства. Ми зміцнюємо довіру, розширюючи права і можливості наших членів і фахівців, що притягаються, що мають знання і можливості для того, щоб стати лідерами у справі розширення процвітання в інтересах більше инклюзивного, стійкого і життєздатного майбутнього.

Контакти зі ЗМІ:

Джекки Хайленд, Менеджер по зв'язках зі ЗМІ
Ел.пошта: jackie.hyland@aicpa.cima.com ;Тел.: +1 919 490 4387

Сара Фрейтаг-Траут, Провідний менеджер з комунікацій і кампаній
Ел.пошта: sarah.freytag-traut@aicpa-cima.com ; Тел.: +44 20 3814 2305

Наталія Вовчук, Oфіційний представник СІМА в Україні
Ел.пошта: nataliia.vovchuk@aicpa-cima.com; Тел: +38 067 808 55 77

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-