Велике будівництво: у Гайсині реконструюють садочок, який не працював 10 років

Велике будівництво: у Гайсині реконструюють садочок, який не працював 10 років

Укрінформ

На Вінниччині у м. Гайсин в межах Програми Президента країни Володимира Зеленського реконструюють садочок, який не працював 10 років.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«Для 150 дітей Гайсинської громади скоро відкриє двері оновлений дошкільний заклад - до кінця року планують завершити ремонтні роботи на об’єкті програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Тепер тут все буде нове: реконструкцією передбачено і енергозбереження, і сучасний комфорт. У Гайсині, як і скрізь у містах, не вистачає місць в міських дошкільних закладах. І саме оновлення старого дитсадка зможе виправити ситуацію», - цитує відомство голову ОДА Сергія Борзова.

Зазначається, що у Гайсині проживає понад 25 тисяч жителів. Тут 7 шкіл, 5 дошкільних навчальних закладів – для 1180 дітей. У громаді є проблеми, які потребують поступового вирішення, але освіта для самоврядування є одним з основних завдань. Адже це - інвестиції у майбутнє.

«Саме тому вирішили відновити роботу дитсадочка №3 «Теремок», який був збудований в 1983 році цукровим заводом. Тоді це був відомчий дитсадочок. Після приватизації заводу заклад припинив свою роботу. Приміщення спорожніли. Затекло. Штукатурка повідпадала. Інженерні мережі стали непридатними для подальшого використання», - сказав Борзов.

Він додав, що минуло п’ять років і будівлю передали до міської комунальної власності. Розпочали реконструкцію ще у 2017 році. Але тільки у 2020 році, завдяки президентській програмі «Велике будівництво» нарешті почалась серйозна робота – держава допомогла з фінансуванням ремонту. 

Голова ОДА підкреслює, що під час реконструкції приміщення застосовувались інноваційні технології, зокрема – енергозберігаючі, такі як утеплення фасаду дитсадка, заміна системи опалення, водопостачання, водовідведення та електропостачання на більш ефективні.

Наразі у ході реконструкції садочка утеплено фасад та цоколь і  виконано облаштування відмостки довкола будівлі. Також влаштовано інженерні мережі та водопостачання,  проведено роботи по зведенню перегородок та підвісної стелі і здійснено значний об’єм робіт по  штукатуренню та шпаклюванню стін і стелі. Окрім того, здійснено чорнову стяжку підлоги,  проведено роботи по влаштуванню плитки на підлозі та стінах,  встановлено міжкімнатні двері, а в сантехнічних вузлах - фаянсове обладнання.

До кінця року будівельники обіцяють завершити усі заплановані роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-