В Ощадбанку не очікують відтоку депозитів після приєднання до Фонду гарантування

В Ощадбанку не очікують відтоку депозитів після приєднання до Фонду гарантування

Укрінформ
В Ощадбанку переконані, що після приєднання до Фонду гарантування депозитний портфель залишиться на тому самому рівні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час Міжнародної конференції «Фонд гарантування вкладів: оновлена ​​роль і стратегія» сказав голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

«Ми на сьогоднішній день не бачимо відтоку вкладників. Я глибоко переконаний, що депозитний портфель залишиться на тому самому рівні. З початку року ми знизили ставку за депозитами і не втратили вкладників, тому переконаний, що і не втратимо», - сказав Наумов.

Він також зазначив, що законопроєкт, який спрямований на вступ Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, забезпечить виконання однієї з важливих умов продовження успішної співпраці з ЄБРР.

«Цей законопроєкт - один з тригерів, щоб ми перейшли в активну фазу і змогли завершити до кінця року перший крок для входження ЄБРР», - сказав Наумов.

Читайте також: Ощадбанк продовжив дію платіжних карток переселенців до кінця літа

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня 2021 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 5542-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», згідно з яким планується приєднання Ощадбанку до ФГВФО і збільшення суми гарантованого відшкодування банківських вкладів громадян на першому етапі до 400 тис. грн, а згодом - до 600 тис. грн.

Набуття Ощадбанком статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) сприятиме поглибленню співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-