«Велике будівництво»: На Вінниччині монтують останні два з отриманих областю 10 апаратів КТ

«Велике будівництво»: На Вінниччині монтують останні два з отриманих областю 10 апаратів КТ

Укрінформ

На Вінниччині у приймальних відділеннях  лікарень Тульчина і Гайсина, реконструйованих в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», завершують монтаж останніх двох із десяти отриманих областю комп’ютерних томографів. Вартість КТ залежить від моделі - від 12 до 20 млн грн.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«Встановлення обладнання - це завершальний етап «Великого будівництва» по опорних лікарнях. У 2021 році нові приймальні відділення по всій Україні отримали 4656 одиниць медичного обладнання на суму понад 6 млрд гривень», - повідомив голова Вінницької ОДА  Сергій Борзов.

Як зауважив керівник регіону, вперше план реконструкцій більш як 200 приймальних відділень лікарень по всій країні Президент Зеленський озвучив ще в лютому 2020-го. У програмі Emergency акцент зробили не тільки на ремонті та будівництві приймальних відділень, а й на їх якісному оснащенні сучасною медичною апаратурою.

«Вона вкрай необхідна лікарям, щоб рятувати життя пацієнтів – ангіографи, ендоскопи, електрокардіографи, підйомники пацієнтів, дефібрилятори, функціональні ліжка, апарати штучної вентиляції легенів, монітори пацієнта, центральні кисневі станції з мережею, апарати серцевого масажу, центральні станції моніторингу, аналізатори крові, біохімічні аналізатори, коагулометричні аналізатори, МРТ і т.д., – прокоментував Сергій Борзов. – Очевидно, що лікарні в райцентрах досі не мали подібної техніки, тому пацієнтів доводиться возити у Вінницю. Або в столицю. Тепер не треба буде витрачати дорогоцінний час для порятунку життя. І гроші! Адже у приймальних відділеннях скоро БЕЗКОШТОВНО робитимуть обстеження КТ, УЗД та цифровий рентген. Дороговартісне сучасне обладнання є у 10 опорних лікарнях!».

За словами Голови ОДА, для запуску апаратури залишилось отримати дозвільну документацію.

Кошти  на реалізацію проєктів «Великого будівництва» виділені з державного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Щодо комп’ютерних томографів, то їх закупило Міністерство охорони здоров’я. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-