Голова Вінницької ОДА перевірив готовність об'єктів «Великого будівництва» у медичній сфері

Голова Вінницької ОДА перевірив готовність об'єктів «Великого будівництва» у медичній сфері

Укрінформ

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у вівторок, 29 червня, особисто перевірив готовність об'єктів «Великого будівництва» у медичній сфері.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що голова обласної державної перевірив готовність приймального відділення Калинівської ЦРЛ, реконструйованого в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

За словами очільника області, у приймальному відділенні для безкоштовного обстеження вінничан встановлено все необхідне обладнання – КТ, УЗД, цифровий рентген.

«Понад 30 мільйонів гривень з державного бюджету лише на Калинівську лікарню виділено у рамках президентської програми «Велике будівництво», - зауважив Борзов.

Про «інспекцію» іще одного об'єкта «Великого будівництва» голова Вінницької ОДА повідомив у Фейсбуці.

«Хмільник. Приймальне відділення. Готовність 97%. На місці вирішили питання з Держпродспоживслужбою у Вінницькій області. Дозвільні документи пообіцяли надати завтра. 10 днів чекали», - написав посадовець.

Борзов зазначив, що наразі у лікарні вже є сучасне обладнання. А саме, комп’ютерний томограф Siemens Somaton GoAll (32 зрізи) вартістю 12,4 млн грн, апарт УЗД SonoBook, який коштує 800 тис. грн, а також рентген-апарат IMAX 7700F, придбаний за 4,8 млн. грн. Наразі у закладі очікують на документи з отримання ліцензії на експлуатацію обладнання.

Очільник області зустрівся з міським головою Хмільника Миколою Юрчишиним, позаяк разом із громадою треба якнайшвидше закінчити усі будівельні роботи і закупити меблі та інвентар для відкриття приймального відділення.

«Тоді кожен пацієнти зможе безкоштовно пройти обстеження у приймальному відділенні - КТ, УЗД та рентген. Саме на це націлена президентська програма «Велике будівництво» - на комфорт і сучасні умови для кожного українця», - повідомив Борзов.

За його словами, з державного бюджету на приймальне відділення Хмільницьку лікарню уже виділено понад 8,5 млн. грн., з місцевого бюджету - майже 2 млн. грн.

Усього на Вінниччині у рамках Програми Президента «Велике будівництво» буде реконструйовано 10 приймальних відділень у лікарнях області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-