Уряд передбачив на реконструкцію аеропорту «Вінниця» 604,7 млн грн - голова ОДА

Уряд передбачив на реконструкцію аеропорту «Вінниця» 604,7 млн грн - голова ОДА

Укрінформ

Уряд передбачив на реконструкцію аеропорту «Вінниця» у бюджеті поточного року  604, 7 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

За словами голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, бюджет на 2021 рік дозволить продовжити модернізацію регіональних аеропортів, позаяк на початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті цього року передбачили 604,27 млн гривень. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця» затверджена 23 червня.

«Процес запущений. Це те, що я обіцяв вінничанам перед журналістами 17 червня. Вінниця матиме сучасний аеропорт!Працюємо далі. У Вінницю будуть літати!», - зауважив очільник області.

Згідно з повідомленням, у 2021 році до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів. 

«За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця»» - про це у Вінниці сказав Президент України Володимир Зеленський у вересні 2020 року.

Міжнародний аеропорт «Вінниця» працює з 1983 року. Наразі це єдиний функціонуючий сертифікований міжнародний аеропорт Центральної України, інших таких летовищ у радіусі 150 км немає. Головна проблема вінницького летовища - недостатня несуча здатність покриттів злітно-посадкової смуги, яка призводить до обмеження злітно-посадкових операцій літаків класу Боїнг737-800 та Єірбас-320 до 14 на тиждень. А також застаріле аеродромне обладнання, яке не відповідає вимогам міжнародних авіакомпаній.

Востаннє реконструкція потужностей міжнародного аеропорту «Вінниця» відбувалася 2008 року.

Кабмін ухвалив зміни постанови КМУ №126 від 24.02.2016 року про бюджетне фінансування двох черг проєкту реконструкції аеродрому у Вінниці в обсязі 1,577 млрд грн на 2021-2023 роки, в тому числі 604,27 млн грн на 2021 рік. Прогнозований початок фінансування проєкту - квітень-травень поточного року.

Аеропорт «Вінниця» має унікальне розташування із зоною обслуговування - 10 областей України та північні райони Молдови, де проживає понад 6 млн осіб. Підтверджена здатність вінницького аеропорту надавати безпечні та якісні послуги за міжнародними стандартами, завдяки чому на 2021 рік заплановане відновлення рейсів з Тель-Авівом на регулярній основі від МАУ та традиційної щорічної чартерної програми на Рош-Ха-Шана для паломників до Умані, а також низки нових регулярних маршрутів від провідного Європейського лоукосту.

Як повідомляло агентство, програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включає загалом 16 міст і розрахована на кілька років. Цьогоріч планується початок реконструкції злітно-посадкових смуг аеропортів Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу, Житомира та Вінниці, завершення реконструкції аеропортів у Херсоні й Миколаєві.

Цього року планують виділити з держбюджету 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів, із них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-