Голова Вінницької ОДА Борзов про рік перебування на посаді: «Я зламав логіку кабінетної влади – пішов до людей»

Голова Вінницької ОДА Борзов про рік перебування на посаді: «Я зламав логіку кабінетної влади – пішов до людей»

Укрінформ

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів журналістам про рік свого перебування на посаді і зауважив, що зламав логіку кабінетної влади – пішов до людей.

Про це Борзов сказав на прес-конференції у четвер, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Зокрема, Борзов зазначив, що за час роботи головою ОДА він провів сотні зустрічей  вінничанами, які зверталися до нього із запитаннями про діяльність влади і різноманітними проханнями

 «Є результат роботи! Мені є, про що сказати,- зазначив очільник області. За рік реконструювали 10 мостів, відремонтували 97 км доріг. За програмою Президента України «Велике будівництво» у 2020 році здійснено15 проєктів на 136 мільйонів гривень. Це школи, садочки, стадіони…15 сільських амбулаторій працюють! Два роки їх не могли добудувати мої попередники. Це комфортні умови для всіх жителів області, незалежно від місця проживання - село чи місто», - сказав Борзов.

Він також повідомив, що незабаром в області відкриються 10 приймальних відділень у лікарнях області, вартість модернізації та оснащення яких - 300 мільйонів гривень. Для безкоштовного обстеження вінничан ці відділення  обладнані КТ та УЗД апаратами, цифровим рентгеном.

«Усе обладнання уже в приймальних відділеннях, сьогодні його налагоджують спеціалісти. У Могилеві-Подільському 9 червня відкрили кардіоцентр - з 2018 року там у підвалі лікарні просто лежав ангіограф за 22 мільйони гривень. На даний час на ньому вже працюють медики», - сказав голова ОДА.

Також очільник регіону повідомив, що протягом року 70 ключів від свого власного житла отримали діти-сироти. Держава подарувала квартири, які самі собі вибрали діти, і це стало  їхнім шансом змінити свою долю.

Щодо боротьби  із пандемією COVID-19, яка змінила усіх – і людей і владу, Сергій Борзов окреслив цілий ряд необхідних заходів, які були  реалізовані в області за рік його роботи на посаді голови ОДА. Саме завдяки цьому вдалося уникнути  «червоної» зони карантинних обмежень на Вінниччині.

«Заради збереження життя і здоров’я вінничан у Медмістечку в селищі Березина створена обласна інфекційна лікарня - Клінічний центр інфекційних хвороб (на базі СНІД-центру). Так, я був ініціатором, адже в області не було обласної інфекційної лікарні більше 20 років. Розпочинали з відкриття  20 ліжок, на сьогодні маємо 220, всі з підведеним киснем. У центрі створені потужні реанімаційні блоки на 24 ліжка. З листопада 2020 року заклад почав приймати пацієнтів з COVID-19. Я знаю, скільки коштує кисень і де його купувати, аби вінничанам його вистачало. Ковід - це було випробування для всіх. Ми справились. У такому темпі ще не працювали», - розповів Борзов.

 Особливістю року, що минув, було і те, що це був рік виборів. Рік непростого спілкування з населенням Вінниччини.

«Стільки скільки я наговорився з людьми, важко й уявити! Об’їздив усі райони. Ближні і дальні. Я - з людьми! Відкритий. Не кабінетний чиновник. І залишаюсь таким»,- підсумував Борзов.

 Відповідаючи на запитання  журналістів, голова ОДА торкнувся аспектів, які є важливими для області, в тому числі  і проблемних: добудова обласного кардіоцентру, що споруджується у співфінансуванні із Світовим банком, зведення довгоочікуваної мостової переправи «Ямпіль-Косеуць», реконструкція злітної смуги аеропорту «Вінниця» тощо.

У неформальній частині заходу Сергій Борзов спілкувався зі ЗМІ про родину і вільний час, про заняття спортом і про те, де дивитиметься матч зі збірною України.

Нагадаємо, на посаду голови Вінницької обласної державної адміністрації  Сергія  Борзова призначено 19 червня 2020 року Указом Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-