У Могилеві-Подільському готується до відкриття новий кардіоцентр - голова Вінницької ОДА

У Могилеві-Подільському готується до відкриття новий кардіоцентр - голова Вінницької ОДА

Укрінформ

На Вінниччині у Могилеві-Подільському в рамках програми Президента України  «Велике будівництво» готується до відкриття новий кардіоцентр в місцевій окружній лікарні.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Великі плани на кардіоцентр Могилів-Подільської окружної лікарні.  Уже протестували сучасний ангіограф - високоточне обладнання, яке дозволяє визначити, де саме у судинах порушений кровообіг. Скоро у Могилів-Подільському лікарі зможуть рятувати ще більше пацієнтів з інфарктом й інсультом», - написав Борзов.

За його словами, за кардіоцентром закріплені куратори - профільні фахівці, а саме,  судинні хірурги та кардіохірурги обласної лікарні імені Миколи Пирогова.

Окрім того, досягнуто попередніх домовленостей про консультації з фахівцями інституту ім. Миколи Амосова. «Чекаємо «медичний десант» зі столиці. Фахівці будуть показувати майстерклас для місцевих кардіохірургів», - зазначив голова ОДА.

Очільник регіону також повідомив, що важливим є встановлення у   Могилів-Подільській лікарні встановили кисневу станцію. Він підкреслив, що просить про такі дії керівництво кожної опорної лікарні, аби заклади не були залежними від кисневих балонів.

 Також у цій ОЛІЛ є дизельний генератор - безперебійне джерело електроживлення і невдовзі мають відкрити ПРЛ-лабораторію.  А також, на стадії завершення - реконструкція приймального відділення лікарні  у рамках «Великого будівництва»,

Сергій Борзов висловив сподівання на підтримку проєкту  зі створення кардіоцентру у Могилеві-Подільському з боку міського голови Могилів-Подільського Геннадія Глухманюка та народного депутата Геннадія Вацака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-