Сучасна дорога замість «ліпаків»: на Вінниччині ремонтують міжнародну трасу М-21

Сучасна дорога замість «ліпаків»: на Вінниччині ремонтують міжнародну трасу М-21

Укрінформ

«Ліпаки», - так назвав голова облдержадміністрації Сергій Борзов ямковий ремонт минулого літа на трасі М-21 у селі Махнівка.  Тепер це об’єкт президентської програми «Велике будівництво».

Як повідомили  Укрінформу в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, наразі на автомобільній дорозі міжнародного значення М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» в районі с. Махнівка Козятинського району (км 242 + 792 — км 247 + 074) ремонтні роботи проводяться в кілька етапів одночасно.

«Цілодобово працювали дорожники, які обіцяють завершити роботи до кінця травня Гарантію дають на 10 років. Тобто, це вже точно не «ліпаки». Фінансується ремонт з державного бюджету: у 2021 році виділено 50 млн грн на введення в експлуатацію 1,5 км дороги. Всього мають відремонтувати 4,3 км», - цитує відомство голову ОДА Сергія Борзова.  

За його словами, на ділянці протяжністю 1,5 км на одній смузі проїзду підрядною організацією вже завершено роботи з фрезерування покриття, влаштування шару регенерації та вирівнюючого шару.

Роботи тривають на другій смузі руху. Одночасно підрядники фрезерують старе покриття. На ділянці, де вже укріплено основу методом регенерації, влаштовують вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону. Також замінюють бордюри.

На цьому об’єкті  - дорога першої категорії шириною 16 метрів, яка проходить через село Махнівка. Там буде відновлено тротуари, улаштовано пішохідні переходи підвищеної видимості, встановлено бар’єрне огородження, нанесено пластикову розмітку та замінено зовнішнє освітлення.

Торік жителі Махнівської громади звернулись до влади  із проханням встановити світлофор на пішохідному переході. Кілька років люди просили про облаштування безпечного переходу, адже рух транспорту на міжнародній трасі активний. Відповідно, й аварійні ситуації. Останньою краплею стала ДТП 10 вересня, коли загинула місцева жителька - дружина учасника бойових дій. 

За дорученням Сергія Борзова за лічені тижні світлофор встановили.

Це одна з двох ділянок автомобільної дороги міжнародного значення М-21 в напрямку Житомирської області та м. Київ, які залишилось відремонтувати на Вінниччині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-