На Вінниччині відремонтували 12 км автодороги місцевого значення

На Вінниччині відремонтували 12 км автодороги місцевого значення

Укрінформ

На Вінниччині у межах програми Президента «Велике будівництво» відремонтували 12 км автодороги місцевого значення, яка забезпечує виїзд з п’яти районів області до міжнародного коридору Go Highway.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ. 

«У рамках «Великого будівництва» відремонтовано ділянку дороги Торків-Брацлав-Ситківці-Леухи-ст. Монастирище - майже 12 км. Ремонт дороги забезпечить надійне транспортне сполучення з Шаргородського, Могилів-Подільського, Тульчинського, Томашпільського та Немирівського районів у напрямку з південного заходу на північних схід, виїзду на автомобільну дорогу М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», що входить до складу міжнародного коридору Go Highway, та об’єктів виробничої діяльності між собою», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, ремонт зазначеної ділянки дороги О-02-21-05(км 23+790 – км 35+580,протяжністю 11,79 км) розпочався минулого року. Вона розпочинається та частково проходить в межах населеного пункту Брацлав, через село Грабовець, кінець траси знаходиться в межах села Семенки. Торік на цій дорозі було влаштовано вирівнюючий та верхній шар асфальтобетонного покриття протяжністю 11,79 км. Незабаром населення Брацлавської об’єднаної територіальної громади зможе безпечно та безперешкодно пересуватись по цій автомобільній дорозі.

У квітні 2021 року тут розпочали працювати дорожники ТОВ «Шляхбуд» (переможець державної закупівлі на проведення поточного середнього ремонту у електронній системі «Prozorro»). 

Вартість договірної ціни в результаті проведення державної закупівлі – 111, 4 млн грн. В результаті аукціону економія коштів в сумі 31,6 млн грн. 

Для підвищення техніко-експлуатаційних якостей вказаної автомобільної дороги і поліпшення умов безпеки руху, проводять роботи з видалення чагарникової порослі на всій протяжності ремонтованої ділянки, укріплення узбіч щебеново-піщаною сумішшю. 

Проектом також передбачене відкрите водовідведення. Встановлюють за укріпленою смугою узбіччя прийкрайкові лотки, на загальній протяжності – 5 308 м. 

Фінансування здійснюється виключно за рахунок видатків Державного дорожнього фонду. Роботи планують завершити до кінця листопада поточного року. 

У 2020 році також капітально відремонтовано найдовший міст - 206,7 м.п., що знаходиться на згаданій автомобільній дорозі, км 36+040. Тоді ремонт здійснили за рахунок Державного дорожнього фонду та часткового фінансування Райгородської сільської ради Немирівського району. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-