Румунія також призупинила щеплення вакциною AstraZeneca

Румунія також призупинила щеплення вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Влада Румунії тимчасово призупинила вакцинацію населення однією партією вакцини AstraZeneca в якості запобіжного заходу до завершення досліджень після смерті двох вакцинованих в Італії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У Румунії заявили, що на початку лютого країна отримала 81 600 доз вакцини, з них вже використано 77 049 доз.

Раніше у четвер органи охорони здоров'я Данії, Норвегії та Ісландії призупинили використання партії вакцини AstraZeneca після повідомлень про утворення тромбів у деяких людей, які були вакциновані, летальний випадок в Австрії, який зараз розслідується місцевими органами.

Водночас румунські чиновники заявили, що країна не отримувала дози з партії, використання якої було призупинено в Данії та інших країнах.

Зазначається, що загалом понад 1,1 мільйона румунів з 20-мільйонного населення країни отримали щонайменше одну дозу вакцин від Pfizer-BioNTech, Moderna та AstraZeneca.

Як повідомляв Укрінформ, близько 5 мільйонів європейців уже отримали вакцину AstraZeneca, з них у 30 випадках повідомили про утворення тромбів після щеплення.

Читайте також: Таїланд відклав використання AstraZeneca через інформацію про тромби

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило у четвер, що немає жодних ознак того, що укол AstraZeneca викликає утворення тромбів, додавши, що його «переваги як і раніше переважують ризики».

У компанії AstraZeneca також відзначили, що безпека препарату широко вивчалася у ході клінічних випробувань.

У світі станом на ранок 12 березня зафіксували 119 120 511 випадків інфікування на коронавірус. Лідерами за кількістю випадків COVID-19 залишаються США (29925902), Індія (11308846) і Бразилія (11284269).

Фото:  picture-alliance / Flashpic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-