Благодійний фонд

Благодійний фонд "Рідні" і партнери купили 20 апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легень), рентген апарат та інше

Укрінформ

 У часі пандемії хвороби Covid-19 кожен задається питаннями: чи я не інфікуюся? чи не потраплю до лікарні? а якщо хвороба дасть ускладнення і я не зможу самостійно дихати? чи вистачить апаратів штучного дихання на всіх пацієнтів, які перебуватимуть у критичному стані? Благодійний фонд “Рідні” та партнери закупили для лікарень Львова і області апарати ШВЛ, автономний рентген та постіль, респіратори, костюми (детальніше в матеріалі).

Раніше Міністерство охорони здоров'я відзвітувало, що в Україні у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних лікарень є близько 400 апаратів штучної вентиляції легенів, а у відділеннях інтенсивної терапії інших лікарень, які зможуть приймати хворих з коронавірусом у разі їх великого напливу, - майже 3500. Але у суспільстві досі точаться дискусії, чи ця кількість є достатньою. Медики вважають, що ні і просять благодійників допомогти із закупівлею цього вкрай важливого обладнання.

Благодійний фонд Рідні закупив для потреб лікарень Львова та області 20 сучасних апаратів штучної вентиляції легень 1100 серії S шведської компанії Brightfield та цифровий палатний автономний рентген апарат Kodak Point-of-Care CR ITX 560. Їх можна застосовувати як для проведення інтенсивної терапії дорослих пацієнтів, так і дітей вагою від 3 кілограмів, адже всупереч поширеному міфу діти також хворіють на Covid-19, апарат стане в нагоді при огляді стану легень. Всі апарати йдуть у комплекті зі зволожувачем і компресором. Обладнання, яке у часі пандемії без перебільшення - на вагу золота, було придбано Благодійним фондом Рідні за підтримки партнерів - компанії Avalon, ОККО Group, медичного центру Medicover, Tickets.ua, ТОВ Вертоград Джус та Львівської футбольної асоціації.

Для медиків, які боротимуться з коронавірусом, фонд також закупив 1500 наборів одноразової постелі для лікарень, 1800 захисних костюмів, 4000 респіраторів, 10 000 пар рукавиць та окулярів. Лише в Італії коронавірусом заразилося понад 8600 медиків, тому це вкрай важливо – захистити медичних працівників від можливого інфікування.

«Фонд Рідні не може залишатися осторонь ситуації в Україні та світі. Саме тому ми прийняли рішення, що окрім основної діяльності, будемо спрямовувати наші сили на допомогу лікарням і медикам у боротьбі з COVID-19», - повідомив засновник фонду “Рідні” Юрій Федорів і закликав всіх небайдужих долучитись до ініціативи фонду, адже спільними зусиллями можна вберегти життя і здоров’я без перебільшення десятків та навіть сотні тисяч українців.

Благодійний фонд Рідні, який продовжив історію фонду Діаконія, працює в Україні вже 8 років. Протягом цього часу фонду вдалося реалізувати ряд важливих проєктів з підтримки дітей і сімей, які належать до найбільш вразливих верств населення. Фонд підтримує два дитячі будинки сімейного типу у Львові, регулярно проводить профорієнтаційні та освітні програми для дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, консультує усиновлювачів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей з усіх важливих для них питань.

Якщо ви бажаєте долучитися до добрих ініціатив Рідних, шукайте сторінку фонду у Facebook та Instagram. Найважливіша інформація про Фонд і його діяльність розміщена на сайті ridni.org.ua. Свої запитання можна поставити по телефону 097 67 24 157 або 067 654 87 41. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-