На Дніпропетровщині Слобожанська ОТГ запровадила роздільне сортування сміття

На Дніпропетровщині Слобожанська ОТГ запровадила роздільне сортування сміття

Децентралізація
Укрінформ

У Слобожанській ОТГ на Дніпропетровщині запроваджено роздільне сортування сміття. Учасники екологічного співтовариства Слобожанського НВК №1, які працюють в рамках проєкту Zero Waste School, не лише самі добре знають як це робити, а й показують на майстер-класах та розповідають дорослим своєї громади.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у пресслужбі Слобожанської ОТГ.

«Наші учні знають, що зараз необхідно зберегти ресурси планети, запобігти екологічній небезпеці та врятувати світ. Один з кроків до цього - просто сортувати сміття», - розповідає керівник екологічного проєкту, вчитель школи Валентина Половець.

Одинадцятикласник, лауреат премії Дніпропетровської обласної ради Нікіта Сірідюк впевнений, щоб змінити поведінку людей у цьому напрямку, потрібні знання про те, як безвідповідальне поводження зі сміттям впливає на нас, які наслідки та загрози цього.

«Щоб змінити свою поведінку відносно чогось, потрібно розуміти, чому я маю це змінити. Так само й зі сміттям. Сьогодні разом з нами – вже й молодші учні школи, які теж правильно сортують сміття», - говорить учень.

Юні екологи провели чергову акцію з популяризації правильного сортування побутових відходів, а також майстер-клас із сортування пластику. Діти зібрали у мішки майже 60 кг пластику. За кошти від реалізації вторсировини у Слобожанському НВК №1 планують закупити саджанці рослин та квіти для шкільних ділянок і дендропарку.

Читайте також: На Дніпропетровщині 14 ОТГ беруть участь у пілотних проєктах з управління відходами

На території навчального закладу встановлено контейнери для роздільного збирання ТПВ, серед них контейнер для збирання відходів із пластику, контейнер для відходів із паперу та для жерстяних банок.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-