«Іtalia Festival Barocсo». Вівальді, Київський камерний оркестр»

«Іtalia Festival Barocсo». Вівальді, Київський камерний оркестр»

Укрінформ

2 жовтня у Національній філармонії України виступить Федеріко Гульєльмо (Італія). За участю Київського камерного оркестру відбудеться концерт «Вівальді: зародження, слава, згасання» як відкриття П’ятого італійського фестивалю барокової музики «Italia Festival Barocco» за підтримки Посольства Італійської Республіки в Україні та Італійського інституту культури в Україні.

Відомо, що ще за життя італійський композитор, диригент та педагог Антоніо Вівальді (1678-1741) отримав європейське визнання і як скрипаль-віртуоз. Він створив «ломбардську» манеру виконання чим і вплинув на розвиток віртуозної скрипкової техніки. Його музика – яскрава сторінка барокового епохи. Він – автор опер й ораторій, але сьогодні найбільш відомими є саме його скрипкові твори та інструментальні концерти. Він створив їх понад 500. Деякі з них і звучатимуть цього вечора. Знаний у світі диригент та скрипаль Федеріко Гульєльмо гратиме на скрипці майстра Франческо Гобетті, яка створена 1721 року у Венеції. Партію клавесина цього вечора виконає Наталія Фоменко.

Федеріко Гульєльмо народився 1968 року в Падуї, почав вивчати скрипку під керівництвом батька. У 22 роки отримав І премію на Міжнародному конкурсі «Вітторіо Гуй» у Флоренці, що розпочала його міжнародну кар’єру. Водночас, вигравши національний конкурс на професорство, він став наймолодшим викладачем італійської консерваторії. Він викладав у консерваторіях Фоджії та Флоренції, а зараз займає кафедру ансамблевої музики для струнних інструментів в Консерваторії Франческо Венезе в Ровіго, де також проводить курси класичної та барокової скрипки. Як соліст (барокова, класична скрипка) та диригент Федеріко Гульєльмо постійно успішно виступає із концертами у багатьох містах різних країн світу.

«ITALIA FESTIVAL BAROCСO»

«ВІВАЛЬДІ: ЗАРОДЖЕННЯ, СЛАВА, ЗГАСАННЯ»

(Vivaldi – «Origini, fama, declinо»)

Київський камерний оркестр

Диригент і соліст  – ФЕДЕРІКО ГУЛЬЄЛЬМО  (скрипка) Італія

Партія клавесина – НАТАЛІЯ ФОМЕНКО

Вартість квитків – 70-350 грн.

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-