У Великолюбінській ОТГ з’явиться сучасний центр культури

У Великолюбінській ОТГ з’явиться сучасний центр культури

Децентралізація
Укрінформ

Реконструкцію старого приміщення народного дому вже розпочали. Загальний бюджет проєкту становить понад 18 млн грн, із них 8 млн 400 тис. отримають з Програми підтримки секторальної політики державного бюджету, понад 127 тис. виділили з бюджету Великолюбінської ОТГ та 1 млн 700 тис. грн надійде на рахунок селищної ради з коштів субвенції місцевим бюджетам на розвиток сільських територій, які планують освоїти до кінця 2019 року.

За ці кошти відремонтують будівлю центру культури, дев’ять приміщень, облаштують мансардний поверх на горищі з двома окремими кімнатами, наповнять обладнанням сім студій.

Голова Великолюбінської ОТГ Йосиф Фабрига розповідає, що завдяки новому центру культури громада зможе забезпечити якісними умовами для комфортного перебування, навчання і дозвілля жителів цілої громади:

«У межах проєкту ми закупимо нове обладнання, оновимо та підвищимо професійний рівень кадрового складу працівників, організуємо додаткові напрямки навчання. Зокрема, у нас з'являться вокальна, музична, хореографічна, театральна студії, студії образотворчого мистецтва і кіно, а також інтернет-кафе».

Послугами центру будуть користуватися майже 10 тисяч мешканців Великолюбінської об’єднаної територіальної громади.

Працівники та відвідувачі центру будуть займатися організацією культурно-просвітницьких заходів в галузі культури, художньої творчості, виявлення обдарованої молоді і залучення її до роботи в гуртках, об’єднаннях, піднесення творчого потенціалу діючих колективів художньої самодіяльності та створення нових, зміцнення інтелектуальної, духовної спадщини, організації дозвілля населення, збереження та розвитку культури сільського населення. При центрі працюватимуть творчі колективи.

Сама будівля центру має технічну можливість розміщувати виставки, приймати учасників семінарів, конференцій та організовувати інші заходи.

Вокальна студія буде розміщена в окремому приміщенні, її запроєктована потужність – 10 навчальних місць. Театральна студія та студія образотворчого мистецтва спроєктовані для суміжного використання і містять 35 посадкових місць. Хореографічна студія також розміщена в окремому приміщенні для занять 40 осіб. По 10 навчальних місць передбачено в інтернет-кафе та електронній бібліотеці.

На мансардному поверсі будуть знаходитися кіностудія та музична студія. У будівлі центру також облаштовано одне адміністративне приміщення, два технічних та два санвузли.

Всі студії будуть обладнані сучасними ноутбуками, необхідним програмним забезпеченням, музичними інструментами, світловим обладнанням, кінопроєктором, відеокамерою та меблями.

Проєктом передбачається, що центр буде отримувати надходження від діяльності гуртків, інтернет-кафе, кіностудії та оренди приміщення. В результаті його реалізації буде створено 10 додаткових робочих місць, що дасть можливість додатково залучити до бюджету понад 60 тис. грн на рік податку з доходів.

Загальна мета проєкту – сприяння стабільному розвитку сільського населення за допомогою створення і функціонування сучасного центру культури, дозвілля і мистецтв – відповідає стратегічним та операційним цілям розвитку соціальної інфраструктури у сільській місцевості Стратегії розвитку громади та Стратегії Львівської області до 2020 року.

 Фото: lgdc.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-