«Trio Immersio»

«Trio Immersio»

Укрінформ

26 вересня у Національній філармонії України виступить віденський ансамбль «Trio Immersio». Звучатимуть твори Дмитра Шостаковича, Франца Шуберта та Золтана Алмаші.

Trio Immersio – віденський ансамбль, який складається з музикантів із Грузії, Сербії та України. Саме спільний інтерес до традиції віденської камерної музики поєднав скрипальку Віру Жук, віолончеліста Неманя Станкович та піаністку Маріам Вардзелашвілі 2013 року. І вже через два місяці після заснування музиканти виграли приз Suzuki-Enami Foundation на конкурсі Fidelio. Відтоді отримали низку нагород і призів. Ансамбль є постійним учасником міжнародних фестивалів, виступає на найпрестижніших сценах світу. Вони прагнуть дослідити репертуар фортепіанного тріо через призму часу та простору.

Тріо Immersio – один з найяскравіших ансамблів камерної музики в Австрії. Оскільки сама ідея фортепіанного тріо зародилася і розвинулася у музичній столиці світу, місті Відень, найважливішим для тріо Immersio є продовження традицій жанру найбільш автентично, з надзвичайною увагою до змін, які жанр фортепіанного тріо зазнав впродовж свого історичного розвитку. Тріо ставить за мету повне занурення (immersio латинською) у звуковий світ емоцій, фарб та ідей. Репертуар Trio Immersio охопює три століття і включає твори від класичної епохи до сучасності. Разом із Й. Гайдном, Л. ван Бетховеном та Ф. Шубертом значна частина репертуару присвячена шедеврам Й. Брамса, М. Равеля, Г. Форе, Д. Шостаковича, Ч. Айвза. Також музиканти активно співпрацюють із сучасними композиторами Австрії, Німеччини, Франції, США, Великобританії, України, Грузії та Сербії.

За підтримки Австрійського культурного форуму Österreichisches Kulturforum Kiew / Австрійський культурний форум у Києві

Тріо «Immersio» (Австрія) Trio Immersio:

ВІРА ЖУК (скрипка)

МАРІАМ ВАРДЗЕЛАШВІЛІ (фортепіано)

НЕМАНЯ СТАНКОВИЧ (віолончель)

Програма:

Ф. Шуберт – Тріо № 2 мі-бемоль мажор, тв. 100, D.929,

З. Алмаші – «Відповіді, що відбулись без запитань» (присвята трio Immersio) світова прем'єра

Д. Шостакович – Тріо №2 мі мінор («Пам’яті І. Соллертинського»), тв. 67

Вартість квитків – 70-350 грн.

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-