Ветеранські книжки – це інформаційна зброя у війні із загарбником

Ветеранські книжки – це інформаційна зброя у війні із загарбником

Укрінформ

Книжки воїнів, ветеранів, в яких вони описали російсько-українську війну, події на Донбасі, свою участь та своїх командирів, побратимів будуть представлені у «Ветеранському наметі» в Дніпрі на ІІ Міжнародному фестивалі “Book Space-2019”.

Концепція «Ветеранський намет» була запропонована самими письменниками-ветеранами, вона була успішно реалізована в Києві під час «Мистецького Арсеналу». Після чого, Мінветеранів спільно із волонтерами, авторами книжок, вирішили продовжувати справу, і тепер влаштовуємо аналогічну локацію в Дніпрі на тамтешньому книжковому фестивалі.

Взяти участь у «Ветеранському наметі» можуть всі бажаючі, які відповідають двом простим критеріям: брали участь у війні на Донбасі, захищаючи цілісність та суверенітет України; в книжці описані події російсько-української війни та її наслідків.

Для участі треба лише заповнити форму:

https://docs.google.com/forms/d/1NqouzmoB2kZBhIvEmw6vEX2onGzoIznnXS3RJG5o_Fo/edit#responses

Облаштування єдиної локації книг про війну буде таким самим, як і на фестивалі «Мистецький Арсенал». Організатори “Book Space-2019” надають місце для встановлення справжнього військового намету.

«Книжки під час фестивалю зберігаються у наданих військовою частиною ящиках від боєприпасів. Так вирішили від початку, для зручності. Але є в цьому певний концептуальний зміст, адже ветеранські книги – це такий собі боєкомплект, який також має використовуватись проти ворога-пропагандиста руського миру. Війна не лише на фронті, в країні триває інформаційна війна, і відверті розповіді учасників бойових дій, наших воїнів – це частинка історії, це та правда про ціну свободи та незалежності України, яку мають побачити та усвідомити цивільні, навіть не дотичні до війни», – розповів заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

Під час «Мистецького Арсеналу» у «Ветеранському наметі» було представлено 85 книжок про війну, різних авторів, різних літературних форм та жанрів.

За повідомленням з сайту Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-