Забезпечення житлом, надання статусу та українського громадянства іноземцям – основні питання до Мінветеранів

Забезпечення житлом, надання статусу та українського громадянства іноземцям – основні питання до Мінветеранів

Укрінформ

Забезпечення житлом, надання земельних ділянок, надання статусу та українського громадянства іноземцям, – такими були основні питання до Міністерства у справах ветеранів, з якими зверталися громадяни під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України.

Приймала дзвінки та відповідала на питання Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Перший дзвінок стосувався питання забезпечення житлом учасниками бойових дій з числа внутрішньопереміщених осіб.

«На цей бюджетний рік було виділено зо 25 мільйонів гривень на забезпечення житлом ветеранів АТО-ВПО. На додачу нам вдалось добитися того, що на реалізацію280 постанови вирішили спрямувати ще майже 40 мільйонів гривень з нерозподіленого залишку коштів, джерелом яких у 2017 році були надходження конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення. Всі ці гроші в цьому році, як і раніше буде адмініструвати Міністерство соціальної політики. Я впевнена, що протягом цього року буде придбано житло для наших ветеранів, аби вони вже до кінця року могли відсвяткувати новосілля», – сказала очільниця  Мінветеранів.

Окрім питань, громадяни мали нагоду озвучити скарги, зокрема на представників місцевої влади, які за словами одного з додзвонювачів, затягують процес видачі землі ветеранам, пишуть необґрунтовані відмови.

«Я звернусь до регіональних представників Ради ветеранів та Державної служби у справах ветеранів, аби розібрались в ситуації та доповіли мені чи дійсно немає земельних ділянок, чи це небажання представників місцевих профільних установ виконувати свої зобов‘язання належним чином. З огляду на отриману інформацію будемо реагувати», – запевнила в телефонній розмові із громадянином Ірина Фріз.

Також Міністр отримала кілька звернень, які напряму стосуються Міністерства соціальної політики, зокрема про питання перерахування пенсії учаснику бойових дій війни в Чехословакії. Подібні звернення громадян вона пообіцяла підтримати з боку Мінветеранів аби сприяти їх якнайшвидшому та якісному розв‘язанні.

Усі отримані звернення Міністр взяла на свій особистий контроль та дала доручення профільним заступникам вирішити проблемні питання. Загалом під час прямої телефонної лінії до Мінветеранів надійшло 16 дзвінків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-