"Чорнобиль" від HBO: чому весь світ божеволіє від серіалу (погляд ліквідатора)

Укрінформ
Колишній командир взводу радіаційної розвідки, письменник Сергій Мирний назвав найрейтинговіший серіал "атомною бомбою".

Як повідомлялося, сценарій серіалу "Чорнобиль" базується на реальних подіях та людських історіях упродовж двох років після аварії.

Серіал схвально оцінили глядачі, медіа та відомі кінокритики.

Повідомлялося також, що успіх мінісеріалу "Чорнобиль" від американського телеканалу HBO збільшив кількість туристів, які хочуть відвідати зону відчуження на ЧАЕС.

Читайте також: Держкіно пояснило, чому серіал "Чорнобиль" повністю не знімали в Україні

За даними ЗМІ, 70% серіалу знімали у Литві, де це було дешевше зробити. Вільнюс був Прип'яттю, Каунас - Москвою, Ігналінська атомна станція - Чорнобильською. Лише задля деяких сцен приїхали в Україну і знімали кілька тижнів.

Українськими локаціями стали київський Поділ, центр, Оболонь, місто Прип'ять і Київське море. Частину столичних епізодів у червні 2018 року знімали на вулиці Богдана Хмельницького, у кварталах від Пушкінської до Володимирської. На час зйомок на вулицях змінювали вивіски і назви. Інформагенція Укрінформ стала "музичною школою №132", замість лайт-боксів з'явилися агітплакати тих часів та стенди з газетою "Правда".

До Києва тоді приїздили головні зірки - Стеллан Скарсгард, Джаред Гарріс, Емілі Вотсон та Джессі Баклі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-