Поетичний концерт

Поетичний концерт "Кіно, що зветься життям"

Укрінформ

27 травня, у день 15-ї річниці смерті українського письменника-шістдесятника Миколи Вінграновського, у Національній філармонії відбудеться поетичний концерт «Кіно, що зветься життям».

«Кіно, що зветься життям» – майже документальна музична вистава, яка стане спробою осмислення того, що саме спонукало великого майстра до творчості, неповторних образів митця, його життя як літератора, режисера та актора. В основі цього проекту – щоденникові записи, поезії, фрагменти прозових творів «Рік із Довженком» та «У Києві стало страшнувато» Миколи Вінграновського. Цього вечора також звучатиме музика композиторів-класиків Олєксандра Скрябіна, Станіслава Людкевича, сучасників поета – Валентина Сільвестрова, Івана Карабиця, Володимира Івасюка, українські народні пісні та не лише.

Микола Вінграновський – митець, якого називають першим з-поміж рівних у плеяді шістдесятників, хоча сам він себе не зараховував до цього покоління. Письменник стверджував: «Українське поетичне кіно – це така сама вигадка, як вигадка й про нас, що ми – шістдесятники. Немає шістдесятників, сімдесятників – є таланти, зрілі, освічені люди, яких не можна загнати в перелік».

Перегляньмо разом «Кіно, що зветься життям» на згадку про унікальну постать – Миколу Вінграновського. Долучайтеся!

В концерті беруть участь:

Олександр Рудько (художнє слово)

Ірина Ушаньова (сопрано)

Марія Віхляєва (фортепіано)

Режисер – Анастасія Гнатюк

Вартість квитків - 70-300 грн.

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-