На Вінниччині завершують реконструкцію інфекційного відділення обласної дитячої лікарні

На Вінниччині завершують реконструкцію інфекційного відділення обласної дитячої лікарні

Укрінформ

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій проінспектував хід реконструкції частини інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні, метою якої є створення в лікарні  відділення екстреної медичної допомоги, яке територіально і функціонально дозволить об’єднати приймальне відділення, травматологічний пункт, лабораторну службу, службу променевої діагностики (рентген, УЗД), тобто всі служби, задіяні у встановленні діагнозу пацієнта.

Крім того, новостворене відділення екстреної медичної допомоги дозволить забезпечити можливість транспортування пацієнта з санітарного автомобіля безпосередньо в лікарську оглядову та уникнути впливу зовнішніх температурних факторів.

«Створення нового відділення має надзвичайно важливе значення. Є принциповим вибудувати нову систему організації прийому дітей та максимально швидкого та точного встановлення діагнозу, для швидкого забезпечення лікування маленьких пацієнтів. Майже всі ремонтні роботи проводяться за рахунок коштів обласного бюджету, а це майже 20 млн грн.. В планах запустити нове відділення до початку вересня поточного року, а саме – до Дня міста Вінниці», - повідомив Валерій Коровій.

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 16,8 млн грн. Роботи розпочато у 2018 році та освоєно коштів у сумі 5 млн грн, у тому числі кошти з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

У 2019 році на завершення робіт з реконструкції з обласного бюджету виділено кошти у сумі 11,3 млн грн, наразі освоєно 0,9 млн грн.

«Основна мета та концепція цього проекту полягає в тому, що всі діти, які потребують невідкладної допомоги, будуть доставлятись в єдине місце, де вони швидко отримуватимуть весь комплекс медичних послуг. Таким чином, у відділенні в максимально короткі терміни надаватиметься допомога, проводитиметься необхідне обстеження і встановлюватиметься діагноз. За день таке відділення зможе прийняти близько 200 хворих. Раніше був дискомфорт через те, що обстеження проводилось в різних відділеннях лікарні, що створювало труднощі для пацієнтів та витрачався дорогоцінний час на встановлення діагнозу», - зазначив головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Паненко.

Крім того, в лікарні проводиться капітальний ремонт педіатричного відділення №1, на що виділено 4 млн грн.

Протягом 2019 року планується придбання медичного обладнання для лікарні на загальну суму 9,99 млн грн, у тому числі, двох апаратів ШВЛ, апарата для визначення метотрексату в крові, устаткування для операційних блоків (лапароскопічна стійка) та діагностичної рентгенівської діагностична С-подібної мобільної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-