Нові правила перевезення ручної поклажі й багажу. Інфографіка

Нові правила перевезення ручної поклажі й багажу. Інфографіка

Укрінформ

За минулий рік одразу декілька авіакомпаній, послугами яких регулярно користуються громадяни України, змінили правила перевезення багажу. Відтак Укрінформ підготував інфографіку зі змінами, які вже почали діяти у деяких авіаперевізників.

МАУ

Згідно з новими правилами, пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

Будь-які речі або аксесуари, наприклад, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, портплед, товари Duty Free, особисті документи та інші, мають бути розміщені всередині ручної поклажі, дозволеної до перевезення відповідно до норм, встановлених цими правилами і умовами.

Якщо у вартість квитків входить перевезення зареєстрованого багажу, то з собою на борт літака можна взяти два місця ручної поклажі: одне місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см і одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40х30х10 см, а також верхній одяг і парасольку. 

Усі пасажири зможуть докупити одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше 40x30x10 см за 15 євро. 

Ryanair

Після запровадження нових правил пасажири, які хочуть взяти з собою великий предмет ручної поклажі з габаритами 55х40х20 см і вагою до 10 кг, можуть це зробити, сплативши за послугу пріоритетної посадки вартістю 6 євро або багажний збір 8 євро під час бронювання квитка. Якщо збори оплачуються після купування квитка, їхній розмір збільшується до 8 і 10 євро відповідно.

Sky up

Як ручна поклажа приймаються речі, що мають вагу та габарити, встановлені авіаперевізником, - вага не має перевищувати 7 кг, максимальні розміри ручної поклажі становлять 55х40х20 см.

У доповнення до основного предмета на борт можна взяти жіночу або чоловічу сумки, папки для паперів, пальто або плащ, парасольку або тростину, книгу або журнал, дитяче харчування, дитячу дорожню колиску чи візочок. Загальна вага додаткових предметів не має перевищувати 7 кг.

У випадку, якщо квиток містить перевезення багажу, пасажир може взяти з собою одну валізу вагою до 23 кг та розмірами до 158 см за сумою трьох вимірювань. Якщо пасажир захоче здати в багаж додаткову валізу, він має заплатити збір 25 євро в разі перевезення сумки до 23 кг та 40 євро, якщо валіза важить від 23 до 32 кг.

Wizz air

Нова політика передбачає, що пасажири, які не купили пріоритетну посадку, зможуть взяти на борт тільки невеликий предмет з габаритами до 40х30х20см.

Мандрівники, які купили пріоритетну посадку, після вступу в силу нових правил, як і раніше зможуть брати в салон літака один основний предмет з габаритами до 55х40х23 см і додатковий з розмірами до 40х30х20 см.

Одночасно Wizz Air ввів нову норму платного перевезення багажу 10 кг з ціною перевезення від 7 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-