Як обрати рюкзак: актуальні характеристики

Як обрати рюкзак: актуальні характеристики

Укрінформ

Рюкзак - найпопулярніша сумка і її вибір здається складним. Але не турбуйтеся, ми розповімо просто про складне за 2 хвилини.

Конструкція

М'який рюкзак - це безкаркасний мішок з лямками. Відрізняється компактністю і легкою масою. Ефективний при місткості до 30 л. При великих об `ємах вже будуть потрібні системи правильного розподілу вмісту. Каркасний або анатомічний рюкзак оснащений металевими або пластиковими вставками, що підтримують форму аксесуара - навіть якщо він порожній. Він дозволяє рівномірно розподіляє навантаження по всьому тілу. Зверніть увагу і на лямки. Широкі м'які лямки (7-8 см) з товстої тканини не впиваються в тіло і органічно розподіляють навантаження. Система вентиляції в вигляді сітки не дозволяє змокнути під вагою вантажу. Рюкзак щільно прилягає до спини, але в той же час утворюється певний простір між виробом і тілом.

Об `єм

Зверніть увагу: деякі виробники розуміють під об `ємом загальну місткість, інші - характеристику головного відділення. Об `єм впливає на призначення та умови експлуатації:

  • маленький (в межах 10-30 л) - повсякденне застосування, прогулянки пішки;
  • середній - (до 60 л) - для невеликих подорожей. Наприклад, поїздки за місто в вихідний день;
  • великий (до 130 л) - для професійного туризму, тривалих походів.

Фото взято з джерела: https://lim.ua/sovety/kak-vybrat-ryukzak-10-kriteriev-udachnogo-vybor

Об `єм рюкзака вибирають для походу за статтю та віком:

До 14 років - від 20 до 50 л.

15-17 років - від 30 до 80 л.

Дорослі чоловіки - від 80 до 130 л.

Дівчата / Жінки - від 65 до 80 л.

Матеріал

Термін експлуатації рюкзака в більшій мірі залежить від матеріалу. Більшість сучасних моделей виготовляють з нейлону, поліестеру, оксфорда, кордури. Поліестер - самий бюджетний, але довго поліестрове вони не послужить. Кордура - найбільш міцна. Виробники, вказуючи назву матеріалу з характеристиках, можуть згадувати цифровий код. Він позначає щільність тканини. Чим вище показник - тим міцніше рюкзак. Але в той же час він важче. На довговічність рюкзака дуже впливає і щільність нитки, якість шва.

Ну ось і все, що потрібно знати для покупки зручного і довговічного рюкзака. Успішних покупок!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-