Використання полікарбонату в будівництві та декорі: поширені та незвичайні варіанти

Використання полікарбонату в будівництві та декорі: поширені та незвичайні варіанти

Укрінформ

Полікарбонати — група термопластичних матеріалів, що складаються з поліефірів вугільної кислоти та двоатомних спиртів. Вони широко використовуються в будівництві та промисловості.

Особливо приваблюють можливість повторного використання готових листів і простота переробки матеріалу. Полікарбонат відрізняється міцністю, стійкістю до перепадів температур, морозо- і теплостійкістю, довговічністю. Погано проводить електрику.

Листи якісного полікарбонату, пофарбовані у різні кольори, виглядають вельми привабливо. До того ж з їх допомогою можна зводити конструкції практично будь-яких форм. Матеріал легко різати і монтувати. Виробники та постачальники пропонують широкий вибір матеріалів. В Україні можна купити полікарбонат на https://karbosnab.com/, компанія пропонує якісний матеріал від провідних світових брендів.

Види полікарбонату

Листи роблять з полікарбонатних гранул екструзійним методом. Щоб полімери не руйнувалися під прямими сонячними променями, наноситься шар, що захищає полікарбонат від УФ-випромінювання. Для переробки досить просто подрібнити матеріал, переплавити на гранули, які можна використовувати знову.

Залежно від технології виготовлення листи можуть бути стільниковими або монолітними. Перший варіант виходить легким, але міцним. Тонкі стінки не втрачають пластичності й удароміцності. Рідше використовується моноліт — суцільна полікарбонатна пластина. Зазвичай використовується для облицювання будівельних об'єктів. Міцність матеріалу дозволяє відмовитися від металевого каркаса.

Варіанти використання

Полікарбонат широко використовується для будівництва теплиць. Прозорі листи пропускають сонячне світло і добре утримують тепло. Ціна, легкість, пластичність і міцність матеріалу вигідно відрізняють його від скла. Але є і більш цікаві варіанти застосування.

З полікарбонату можна побудувати літній будиночок, кухню або веранду, прозорі кольорові стіни виглядають незвично, але дадуть відчуття простору і будуть пропускати достатньо світла. З нього вийде ідеальна споруда над басейном або джакузі, сонце буде прогрівати воду, а досить великі за площею листи захистять місце для купання від пилу і бруду. Якщо хочеться бачити те, що відбувається навколо, можна вибрати прозорий матеріал. Потрібно сховатися? Досить придбати пофарбовані листи.

Ще один варіант використання — для облаштування навісів у паркових і прогулянкових зонах і навіть на вулицях над лавками. Під прозорим дахом можна сховатися від раптового дощику або яскравих променів.

Красиво виглядає поєднання цього матеріалу з куванням. Тому його часто використовують як доповнення до воріт або парканів. Це не тільки елемент дизайну: напівпрозорі листи захистять мешканців від цікавих поглядів перехожих і не дадуть проникнути на територію непроханим тваринам.

Ковку з полікарбонатом можна використовувати не тільки на вулиці. Таке поєднання виглядає дивно гармонійним і закінченим, тому його можна використовувати для зонування приміщень у будинку або в комерційних закладах. До речі, це досить незвичайний варіант «ширми» для південного вікна, яка дозволить трохи відгородитися від полуденного світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-