Обмін завершився. Українська сторона забрала 73 заручників

Обмін завершився. Українська сторона забрала 73 заручників

Список
Укрінформ
Українська сторона отримала 73 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомила у Facebook представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Добрі новини, про які вже можна говорити. Процес обміну завершився. Українська сторона отримала 74 заручників, які знаходились в полоні на окупованій частині Донбасу", - зазначила вона. 

Пізніше в ГПУ уточнили, що  у результаті обміну заручниками з полону ОРДЛО повернулися 73 особи, а так званим “ДНР/ЛНР” Україна передала 233 особи.

Визволення заручників стало результатом обміну за формулою "306 на 74", під час якого Україна передала бойовикам тих осіб, звільнення яких не суперечить законодавству. 

Читайте також: Україна готова до другої хвилі звільнення заручників — Геращенко

У результаті обміну із полону так званих “Д/ЛНР” вдалося звільнити військовослужбовців, які перебували в заручниках ще з 2014 року, пройшли Дебальцеве й захищали Донецький аеропорт, а також вчений Ігор Козловський та відомі громадські діячі.

За даними прес-служби ВР, серед звільнених у середу з ОРДЛО українців - бійці батальйону «Кривбас» Микола Герасименко та Олександр Лазаренко, яких бойовики незаконно утримували ще з лютого 2015 року, після Дебальцевого.

Також серед звільнених - представник Нацгвардії Євген Чуднєцов, якого бойовики засудили до 30 років, який зазнав страшних катувань у катівнях ОРДО. Також серед звільнених є легендарні «кіборги» – Олександр Морозов та Іван Ляса, які найдовше знаходилися в заручниках, ще з оборони Донецького аеропорту.

Крім того, вдалося звільнити військовослужбовців, які гідно і мужньо трималися у місцях неволі, - Олександра Олійника, Олексія Кодьмана, Олексія Кириченка, Олександра Каліна, яких поранених схопили бойовики у період з кінця 2014 до початку 2016 під час найважчих бойових дій на фронті.

Звільнити вдалося й легендарного історика і релігієзнавця Ігоря Козловського, громадського активіста і волонтера Володимира Фомічова та інших.

У ВР розповіли, що серед звільнених є: Абрамов О.О., Арбузов О. І., Ахмєров А.О., Бердник Д.О.,  Бєлов Ю.С., Бучок В.М., Гайова Г.Л., Гашпор К.В., Голіков О.О., Даркін О.В., Казначеєв Е.Г., Кононенко Є.М.,  Кононенко І.М., Костенніков А.Т., Канарський О.Г.,  Коць Л.Р., Кусков О.О., Левашов Д.О.,  Любчук В.П., Неделяєв Е.В., Недосєкін В.Б., Новицький А.С., Овчаренко В.В., Політова О.П., Попов О.В., Радулов С.М., Сапожніков І.В.,  Симоненко Є.В., Сичов Л.М., Сінченко Г.А., Соболев М.В., Старченко С.І., Тиренко І.В., Храмих О.М., Чмерук А.В., Чулга О.М., Швайко В.Ю., Яковенко І.С., Бессараб А.Ф., Гулька В.М., Іовов М.М., Кушпіль О.О., Петрачкова О.Г., Радовець В.Н., Юрбаш П.В., Богдан В.С., Віндюк А.В., Гладкий С.В. та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-