За замах на дружину Турчинова суд дав 8 з половиною років

За замах на дружину Турчинова суд дав 8 з половиною років

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва присудив до 8 з половиною років позбавлення волі донецького адвоката, який у травні минулого року з ножем напав на співробітницю педагогічного університету, переплутавши її з дружиною секретаря РНБО.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

25 травня 2016 року близько 16-ї години чоловік зайшов у приміщення вишу та з ножем накинувся на одну із співробітниць закладу, яку помилково прийняв за дружину голови РНБО Ганну Турчинову. Схопивши її за шию, він приставив ніж до горла та звернувся до викладача як до Ганни Володимирівни і порадив не чинити опору. Шокована жінка пояснила, що вона не та, кого він шукає. Зловмисник спробував змінити жертву, але охоронець вибив у нього ніж. Врешті, ніхто не постраждав завдяки реакції працівника Управління державної охорони України, який затримав зловмисника.

Затриманим виявився юрист з Донецька Володимир Оленцевич, відомий судовими позовами щодо скасування Указів про присвоєння звань Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, спробою оскаржити в суді помилування Юрія Луценка, а також позовом щодо незаконного відсторонення Віктора Януковича від влади.

Рішенням суду 62-річного адвоката визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ст. 349 та ч.1 ст. 147 КК України (захоплення та тримання як заручника близького родича представника влади з метою спонукання службової особи до вчинення певних дій), та призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-