«Будинок з мухами» і дім-обманка у Києві отримали охоронний статус

«Будинок з мухами» і дім-обманка у Києві отримали охоронний статус

Укрінформ
Кілька історичних будівель у столиці внесли до переліку об’єктів культурної спадщини. Таке рішення ухвалив Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів, передає Укрінформ із посиланням на Офіційний портал Києва.

За словами столичного чиновника, статус щойно виявленого об’єкту культурної спадщини надано: будинку Марії Станіславської, що розташований на вулиці Володимирській, 93; будинку Ксенії Смирнової на Микільському провулку, 7; будинку інженера Гавриїла Познякова на вулиці Трьохсвятительській, 11; житловому будинку на вулиці Покровській, 9.

Читайте також: Будівлі «Квіти України» надали охоронний статус

«Це означає, що будь-які роботи, а саме реставрація, консервація, ремонт чи музеєфікація, реабілітація цих об’єктів можливі винятково за наявності письмового дозволу органу охорони культурної спадщини та погодженої науково-проєктної документації», – зазначив Прокопів.

Він додав, що копію наказу Департаменту направлено до Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство культури та інформаційної політики разом з громадськими організаціями підписали спільний меморандум щодо захисту об’єктів культурної спадщини.

Фото: UA-Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-