Будівлі «Квіти України» надали охоронний статус

Будівлі «Квіти України» надали охоронний статус

Укрінформ
Навчально-методичний павільйон «Квіти України» отримав статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Своїм наказом Департамент охорони культурної спадщини вніс будівлю «Квіти України» до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва», - зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

За його словами, копія цього наказу була також направлена до Міністерства культури та інформаційної політики з метою внесення об’єкту до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також: Забудовника зобов'язали прибрати паркан біля будівлі «Квіти України»

«Упродовж місячного строку власник повинен укласти охоронний договір на щойно виявлений об’єкт. Крім того, «Квіти України» тепер підлягають захисту, згідно зі ст. 37 Закону України «Про охорону культурної спадщини», - наголосив Прокопів.

Він також нагадав, що згідно із Законом «Про охорону культурної спадщини», будь-які роботи на щойно виявлених об’єктах здійснюють винятково за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої із ним науково-проєктної документації.

Читайте також: Київ має надати «Квітам України» статус пам’ятки та звернутися з цим до МКІП - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, представники ініціативної групи «Зберегти Квіти України» та громадської організації «Мапа Реновації» закликають Міністерство культури та інформаційної політики, а також Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації надати будівлі «Квіти України» охоронний статус.

12 липня 2021 року в Києві почали зносити будівлю «Квіти України», що розташована на вулиці Січових Стрільців. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вважає за необхідне негайно зупинити роботи з демонтажу будівлі «Квіти України». 13 липня МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті «Квіти України». Наразі демонтаж будівлі припинено.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» - унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів у якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-