ПЦУ розпочала у Києві заходи на відзначення 1033-ї річниці хрещення Руси-України

ПЦУ розпочала у Києві заходи на відзначення 1033-ї річниці хрещення Руси-України

Укрінформ
У вівторок, напередодні дня вшанування пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, у Києві розпочалося святкування 1033-ї річниці хрещення Руси-України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі відбувається всенічне бдіння.

«Всенічне бдіння напередодні дня вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та 1033-ї річниці хрещення Руси-України зібрало представників з усіх єпархій – це і священнослужителі, і архієреї. Очолює службу Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній. Йому співслужать архієреї та духовенство», - розповів журналістам представник пресслужби ПЦУ священник Михайло Омелян.

Читайте також: У Києві завершилася хресна хода УПЦ МП - поліція каже про 55 тисяч учасників

Він зазначив, що завтра, 28 липня, о 8:30 розпочнеться Божествена літургія, яку очолить Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній. Об 11:00 урочистості з нагоди свята продовжаться на Володимирській гірці, де Предстоятель Православної Церкви України звершить молебень біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

«Такої масштабної хресної ходи від Михайлівського собору до пам’ятника святому Володимиру, яка відбувалася у попередні роки, не буде. Ті віряни, які прийдуть помолитися сюди, до собору, на літургію, разом з Предстоятелем попрямують до пам’ятника Володимиру. І там буде звершений молебень», - сказав Омелян.

Читайте також: Надання Томосу про автокефалію ПЦУ підтримують 45% українців

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 27 липня, УПЦ Московського патріархату провела хресну ходу з нагоди річниці хрещення Київської Русі. ПЦУ цьогоріч з огляду на коронавірус відмовилася від проведення хресної ходи.

В Україні щороку 28 липня відзначають День Хрещення Руси-України. Це свято встановлено згідно з указом Президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-