Віряни УПЦ МП йтимуть хресною ходою - центр Києва перекрили

Віряни УПЦ МП йтимуть хресною ходою - центр Києва перекрили

Фото
Укрінформ
Нацгвардійці та поліцейські посилили заходи безпеки у центрі столиці у зв’язку з проведенням масових заходів до 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує пресслужба Національної гвардії України.

“Сьогодні у Києві з нагоди 1033-ї річниці з Дня Хрещення Київської Русі-України понад дві тисячі військовослужбовців НГУ спільно зі співробітниками Національної поліції України в посиленому режимі забезпечуватимуть охорону громадського порядку під час запланованих масових заходів”, - йдеться у повідомленні.

День Хрещення Київської Русі / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Зазначається, що богослужіння з нагоди 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України розпочнуться о 13:00 на Володимирській гірці, а потім відбудеться хресна хода вірян до Києво-Печерської лаври.

Читайте також: Хресна хода МП: репетиція неприємностей для патріарха Варфоломія?

Зі свого боку у ДСНС поінформували, що і рятувальники забезпечують безпеку громадян у місцях проведення заходів з нагоди відзначення річниці Хрещення Київської Русі.

У патрульній поліції попереджали про обмеження руху транспорту у центрі Києва у зв’язку із проведенням заходів.

Зокрема, з 6:00 перекрили рух: на вулиці Хрещатик (від вулиці Богдана Хмельницького до Європейської площі); на вулиці Михайлівська (від вулиці Хрещатик до вулиці Велика Житомирська); на вулиці Великій Житомирській (від вулиці Володимирська до Володимирського проїзду); на вулиці Трьохсвятительській (від Михайлівської площі до Європейської площі); на Володимирському узвозі (від Європейської площі до Почтової площі); на вулиці Михайла Грушевського (від вулиці Садової до Європейської площі); на Парковій дорозі (від вулиці Михайла Грушевського до алеї Герої Крут).

Також з 14:00 буде перекрито рух: на вулиці Михайла Грушевського (від вулиці Садової до вулиці Московської); на вулиці Івана Мазепи (від вулиці Московська до площі Слави); на вулиці Лаврська (від площі Слави до вулиці Цитадельної); на алеї Героїв Крут (від площі Слави до Дніпровського узвозу); на Дніпровському узвозі (від алеї Героїв Крут до Набережного шосе).

До забезпечення безпечного проведення заходів залучено 64 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки ДСНС.

Як повідомлялося, в Україні щороку 28 липня відзначають День Хрещення Русі-України. Це свято встановлено указом Президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

У вівторок, 27 липня, УПЦ Московського патріархату проведе хресну ходу з нагоди річниці Хрещення Київської Русі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-