Державі повернули 13 об'єктів «Київського радіозаводу»

Державі повернули 13 об'єктів «Київського радіозаводу»

Укрінформ
Київська міська прокуратура повернула державі 13 об’єктів «Київського радіозаводу», у тому числі спорткомплекс «Схід» та будинок культури «Дніпро».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За позовами органів столичної прокуратури державі повернули 13 приміщень державного підприємства виробниче об’єднання «Київський радіозавод» загальною площею майже 38 тис. кв метрів.

«Як встановила прокуратура, у 2016 році у межах справи про банкрутство ДП Виробниче об’єднання «Київський радіозавод» ліквідатор на користь комерційних структур відчужив 13 приміщень державного підприємства, у тому числі об’єкти соціального призначення - споруди спорткомплексу «Схід» та будинок культури «Дніпро», а також інші приміщення по вул. Бориспільській, Привокзальній та Лісній у Києві», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Віталій Кличко: Ми не дозволимо забрати у киян спорткомплекс "Схід"

Разом з цим, встановили, що аукціони з продажу майна, загальна площа якого становить майже 38 тис. кв метрів, проведені з низкою порушень. Зокрема, майно вибуло з державної власності за заниженою вартістю, без відповідного погодження органу управління та з порушенням процедури продажу нерухомого майна, передбаченої законодавством.

У зв’язку з цим, столична прокуратура та Дніпровська окружна прокуратура міста Києва до господарського суду Києва заявили 13 позовів про визнання недійсними результатів аукціонів, договорів купівлі-продажу, витребування та повернення вказаних об’єктів державного майна.

Читайте також: Суд повернув державі київську спортивну базу "Спартак"

Рішеннями господарського суду м. Києва від 21 липня всі вказані позови задоволили, державне майно площею майже 38 тис. кв метрів повернули державі.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки спільним зусиллям Міністерства культури та інформаційної політики і прокуратури суд повернув державі об’єкти нерухомості на Чернігівщині, які незаконно перебували у приватній власності.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-