У Києві діють 18 хімічно небезпечних об'єктів

У Києві діють 18 хімічно небезпечних об'єктів

Укрінформ
У Києві функціонує близько двох десятків хімічно небезпечних об'єктів; люди, які проживають поруч, перебувають у зоні потенційного ризику.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив командир комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) "Київська служба порятунку" Дмитро Піхало, коментуючи аварію на "РівнеАзоті".

"У Києві функціонує приблизно 18 хімічно небезпечних об'єктів, на яких здебільшого використовується хлор і аміак. Також є декілька азотних підприємств. Люди, які мешкають у зоні можливого ураження, підпадають під небезпеку. Якщо ви почули сирену, ви маєте зачинитися у себе вдома, увімкнути радіо, телевізор. Можуть їздити спеціальні аварійні служби, такі як наша, і проводити оповіщення. Якщо щось трапляється, одразу проводиться оповіщення населення. На заводі має функціонувати лабораторія. Якщо щось трапляється, на заводі існує система оповіщення, включаються сирени", - розповів Піхало.

За словами рятувальника, кияни часто звертаються до них, коли відчувають якийсь хімічний запах.

Читайте також: Аварія на РівнеАзоті: у місті скликають засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки

"У нас багато таких викликів - сваряться сусіді і нашатирем обливають двері. Наша мобільна лабораторія приїжджає, проводить заміри на наявність хімічних речовин", - пояснив він.

Як повідомлялося, підприємство "Рівнеазот" 20 липня поінформувало про надзвичайну подію - розгерметизацію трубопроводу в цеху з виробництва азотної кислоти, в результаті якої стався викид нітрозних газів на території заводу.

Читайте також: На Авдіївському коксохімі сталася пожежа

За даними ДСНС, наслідки надзвичайної ситуації були ліквідовані власними силами, жертв і постраждалих немає.

Згідно з проведеними вимірами лабораторією підприємства, хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-