У столиці відкрилася виставка арт робіт про донорство

У столиці відкрилася виставка арт робіт про донорство

Фото
Укрінформ
На Південному залізничному вокзалі у Києві відкрилася виставка Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цього року на конкурс надійшло 78 робіт із різних куточків світу: Бразилії, Нової Зеландії, США, Грузії, України, Китаю, Росії тощо. Автори зобразили донорство у своїх анімаціях, малюнках, фотографіях і навіть вишивках. Цьогорічна тема – «Донорство – це про життя».

На виставці представлено 20 робіт: Маргарити-Анастасії Коробко, Юлії Лоцької, Поліни Танич, Ірини Вале, Артема Панича й інших.

Читайте також: В Україні звання заслужених отримали 10 донорів і 21 лікар

У 2021 році переможниця Ірина Руснак отримала 10 000 грн, а її анімація стала символом донорства. Також вона отримала річну підписку на Projector. Для виставки авторка адаптувала роботу під малюнок.

“Розвиток та формування культури донорства залежить від кожного з нас. Шлях, який ми обираємо для популяризації - це мистецтво. Віримо і бачимо, що мистецтво найбільш точно передає цінність та необхідність донорства. Про важливе через красу. Сподіваємось, що ми зможемо зацікавити тих, хто ще не донори і надихнути всіх, хто вже є частиною донорської сім’ї” - засновниця ДонорUA Ірина Славінська-Ріцнер.

Найкращі роботи Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Виставка буде проходити на Південному Вокзалі міста Київ із 23 липня до 6 серпня 2021 року.

ДонорUA – автоматизована система рекрутингу та управління донорами крові, розроблена в березні 2015 року з метою популяризації донорського руху в Україні. Проєкт створений у співпраці ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» й української ІТ-компанії DevRain.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-