У центральній лікарні Києва первинні тести виявили шість випадків штаму Delta

У центральній лікарні Києва первинні тести виявили шість випадків штаму Delta

Укрінформ
В Олександрівській лікарні м. Києва первинним тестуванням виявлено 6 випадків COVID-19 штаму Delta. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент охорони здоров'я міста Києва.

"Дослідження проведені завдяки спеціально закупленим лікарнею саме для діагностування цього штаму реактивам. Наразі біоматеріал переданий для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МОЗ пропонує посилити контроль на кордоні через загрозу поширення Delta-штаму

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург розповіла, що люди, в яких виявлено Delta, різного віку – від 21 до 73 років.

За її словами, наразі відомо про штам Delta більше не з практики, а з досвіду іноземних колег, з якими постійно спілкуються столичні лікарі. Delta відрізняється високим рівнем контагіозності (заразливістю), коротшим інкубаційним періодом та агресивнішим протіканням.

Читайте також: У Києві кожний третій працівник освіти вакцинований проти COVID-19

«Вакцинація. Це те слово, яке має стати для кожного, хто зараз читає цей текст, найважливішим, аж доки ви не щепитеся. Припиняйте знаходити відмовки – «немає часу», «не хочу цю вакцину, хочу іншу»… Жодна важлива справа не варта життя. Кожна вакцина, яка зареєстрована в Україні, з великою ймовірністю захистить вас від смерті. Вакцинуйтеся! Зробіть це заради себе та близьких, які будуть потерпати від того, що ви страждаєте від хвороби, або взагалі не зможете з нею впоратися, попри всі зусилля лікарів!», - додала Валентина Гінзбург.

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу зафіксовано 246 випадків захворювання на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-